- 1. בערב לפני יום ההכנה: מפשיטים את השוקיים מהעור, שומרים את העורות בצד. מניחים את השוקיים בקערה מפזרים מעל ½ כפית מלח גס ו1/2 כפית פלפל שחור. מעסים את השוקיים ומפזרים מעל עלי דפנה, טימין ופלפל אנגלי. מעסים ומניחים במקרר למשך הלילה.
-
- 2. מניחים את העורות בסיר על להבה נמוכה עד שכל השומן נמס. מסננים את השומן לסיר נמוך ורחב ונפטרים משאריות העור.
-
- 3. מניחים את שוקי האווז בתוך השומן (במידת הצורך מוסיפים שמן צמחי כדי לוודא שהשוקיים יהיו מכוסים בשומן) מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. חשוב שהלהבה תהיה מאוד נמוכה כדי שיקרה תהליך של בישול ולא טיגון.
-
- 4. במקביל מכינים ציר עוף: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את הירקות והעוף ומטגנים משחימים כ5 דקות, מכסים ב2 ליטר מים מוסיפים את התבלינים ומבשלים כשעה. מסננים.
-
- 5. מחממים בסיר 4 כפות שמן זית ומטגנים כ-3 דקות את רבעי הבצל עם הדובדבנים וראש שום חצוי. מכסים בכוס וחצי ציר עוף ומביאים לרתיחה מכניסים את שוקי האווז לסיר ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך והטעם נספג בשוקי האווז.