פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קונפי שוק אווז בדובדבנים

      תבשיל בשר מנחם שמנצח בזכות השומן שנמס מהאווז לצד מתיכות רוכות הדובדבנים הטריים. נתי שפררי ממסעדת פרסקו מעניק מתכון גזור ושמור

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכונים עם דובדבנים של מסעדת פרסקו (ראובן קסטרו)
      מתכונים עם דובדבנים של מסעדת פרסקו (ראובן קסטרו)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 שוקי אווז
      • מלח ופלפל
      • 4 עלי דפנה
      • 4 גבעולי טימין
      • 6 גרגרי פלפל אנגלי
      • ½ ק"ג דובדבנים
      • 2 בצל סגול חתוך ל4
      • ראש שום חצוי
      • לציר עוף:
      • 1 ק"ג כנפיים, גרונות או עצמות בית החזה של עוף
      • 4גזרים חתוכים גס
      • 2 בצל חתוכים לרבעים
      • 3 גבעולי סלרי
      • 1 כרישה חתוכה גס
      • 3 גבעולי טימין
      • 3 עלי דפנה
      • 6 גרגרי פלפל אנגלי
      • חופן פטרוזיליה
      • 4 כפות שמן לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. בערב לפני יום ההכנה: מפשיטים את השוקיים מהעור, שומרים את העורות בצד. מניחים את השוקיים בקערה מפזרים מעל ½ כפית מלח גס ו1/2 כפית פלפל שחור. מעסים את השוקיים ומפזרים מעל עלי דפנה, טימין ופלפל אנגלי. מעסים ומניחים במקרר למשך הלילה.
      • 2. מניחים את העורות בסיר על להבה נמוכה עד שכל השומן נמס. מסננים את השומן לסיר נמוך ורחב ונפטרים משאריות העור.
      • 3. מניחים את שוקי האווז בתוך השומן (במידת הצורך מוסיפים שמן צמחי כדי לוודא שהשוקיים יהיו מכוסים בשומן) מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. חשוב שהלהבה תהיה מאוד נמוכה כדי שיקרה תהליך של בישול ולא טיגון.
      • 4. במקביל מכינים ציר עוף: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את הירקות והעוף ומטגנים משחימים כ5 דקות, מכסים ב2 ליטר מים מוסיפים את התבלינים ומבשלים כשעה. מסננים.
      • 5. מחממים בסיר 4 כפות שמן זית ומטגנים כ-3 דקות את רבעי הבצל עם הדובדבנים וראש שום חצוי. מכסים בכוס וחצי ציר עוף ומביאים לרתיחה מכניסים את שוקי האווז לסיר ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך והטעם נספג בשוקי האווז.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -