- 1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- 2. בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את העגבניות והפלפלים החריפים ומכניסים לתנור ל-30 דקות עד שהם נחרכים.
- 3. מכינים את הטחינה- שמים את הטחינה הגולמית בקערה, תחילה סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- 4. מעבירים את הטחינה לכלי הגשה, את העגבניות והפלפלים החריפים שצלינו קוצצים גס, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומניחים מעל הטחינה.
- 5. מוסיפים לימון כבוש, עלי פטרוזיליה ושמן זית.
- טיפ: את הפיתות ניתן לשרוף על הגז או לפתוח לשתי פרוסות, לזלף מעט שמן ולהכניס לתנור ביחד עם העגבניות והפלפלים. רק חשוב להקפיד להוציא אותם לפני כיוון שהן זקוקות לפחות זמן.