וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טחינה משוויה

אוהד אמזלג מברבאטוב דואג לכם לארוחת מונדיאל שמכילה מעט מרכיבים ומצריכה מינימום התעסקות ועבודה במטבח ומציע לכם קערת משוויה- ירקות שרופים בתנור שקוצצים ומניחים מעל טחינה עם לימון כבוש

מתכון מאת: מערכת וואלה

טחינה משאוויה. דרור עינב
טחינה משאוויה

מצרכים למתכון

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 1 כוסות מים קרים
  • 1 לימון
  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים חריפים
  • מעט לימון כבוש קצוץ דק דק
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 3 פיתות שרופות על הגז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • 2. בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את העגבניות והפלפלים החריפים ומכניסים לתנור ל-30 דקות עד שהם נחרכים.
  • 3. מכינים את הטחינה- שמים את הטחינה הגולמית בקערה, תחילה סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4. מעבירים את הטחינה לכלי הגשה, את העגבניות והפלפלים החריפים שצלינו קוצצים גס, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומניחים מעל הטחינה.
  • 5. מוסיפים לימון כבוש, עלי פטרוזיליה ושמן זית.
  • טיפ: את הפיתות ניתן לשרוף על הגז או לפתוח לשתי פרוסות, לזלף מעט שמן ולהכניס לתנור ביחד עם העגבניות והפלפלים. רק חשוב להקפיד להוציא אותם לפני כיוון שהן זקוקות לפחות זמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully