קרפצ'יו גרבלקס בסלסת פירות
זו באמת מנה מקורית שלא רואים כל יום: השף קובי כץ ממסעדת "מקום בלב" מכין לכם גרבלקס מדג סלמון, ומשדך לו טעמים מתוקים שנותנים לו ניגוד מרתק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לגרבלקס הכבוש:
 - 200 ג' פילה סלמון
 - 50 גר' מלח גבישי
 - 50 גר' סוכר
 - כף כוסברה
 - 2 כפות שמיר קצוץ
 - ליוגורט דבש תפוזים:
 - 100 גר' סוכר
 - 100 מ"ל מים
 - 1/2 תפוז בינוני חתוך דק
 - 30 גר' יוגורט
 - לסלסה פירות יבשים:
 - 50 ג' פירות יבשים (כמה סוגים)
 - 2 כפות שמן זית
 - כפית כוסברה
 - פלפל גרוס
 - מלח גבישי
 
אופן ההכנה
- 1. מצפים את פילה הסלמון בתערובת של מלח גבישי, סוכר כוסברה ושמיר. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליומיים.
 - 2. מבשלים את החומרים מלבד היוגורט כ-40 דקות על אש בינונית עד להסמכה. מוציאים את הנוזל הסמיך ומערבבים עם יוגורט.
 - 3. מערבבים פירות יבשים, שמן זית, כוסברה, פלפל גרוס ומלח גבישי.
 - 4. פורסים את הגרבלקס דק ומניחים על הצלחת, מניחים ברינג עלי בייבי קצוצים גס ומעל את סלסת הפירות היבשים.
 - 5. מזליפים את היוגורט דבש תפוזים מעל ומפזרים מעל שבבי פיסטוק.
 
