קרפצ'יו גרבלקס בסלסת פירות
זו באמת מנה מקורית שלא רואים כל יום: השף קובי כץ ממסעדת "מקום בלב" מכין לכם גרבלקס מדג סלמון, ומשדך לו טעמים מתוקים שנותנים לו ניגוד מרתק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לגרבלקס הכבוש:
- 200 ג' פילה סלמון
- 50 גר' מלח גבישי
- 50 גר' סוכר
- כף כוסברה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- ליוגורט דבש תפוזים:
- 100 גר' סוכר
- 100 מ"ל מים
- 1/2 תפוז בינוני חתוך דק
- 30 גר' יוגורט
- לסלסה פירות יבשים:
- 50 ג' פירות יבשים (כמה סוגים)
- 2 כפות שמן זית
- כפית כוסברה
- פלפל גרוס
- מלח גבישי
אופן ההכנה
- 1. מצפים את פילה הסלמון בתערובת של מלח גבישי, סוכר כוסברה ושמיר. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליומיים.
- 2. מבשלים את החומרים מלבד היוגורט כ-40 דקות על אש בינונית עד להסמכה. מוציאים את הנוזל הסמיך ומערבבים עם יוגורט.
- 3. מערבבים פירות יבשים, שמן זית, כוסברה, פלפל גרוס ומלח גבישי.
- 4. פורסים את הגרבלקס דק ומניחים על הצלחת, מניחים ברינג עלי בייבי קצוצים גס ומעל את סלסת הפירות היבשים.
- 5. מזליפים את היוגורט דבש תפוזים מעל ומפזרים מעל שבבי פיסטוק.