וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפצ'יו גרבלקס בסלסת פירות

זו באמת מנה מקורית שלא רואים כל יום: השף קובי כץ ממסעדת "מקום בלב" מכין לכם גרבלקס מדג סלמון, ומשדך לו טעמים מתוקים שנותנים לו ניגוד מרתק.

מתכון מאת: קובי כץ, מערכת וואלה!

קרפצ'יו גרבלקס סלמון.
קרפצ'יו גרבלקס סלמון

מצרכים למתכון

  • לגרבלקס הכבוש:
  • 200 ג' פילה סלמון
  • 50 גר' מלח גבישי
  • 50 גר' סוכר
  • כף כוסברה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • ליוגורט דבש תפוזים:
  • 100 גר' סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 1/2 תפוז בינוני חתוך דק
  • 30 גר' יוגורט
  • לסלסה פירות יבשים:
  • 50 ג' פירות יבשים (כמה סוגים)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית כוסברה
  • פלפל גרוס
  • מלח גבישי

אופן ההכנה

  • 1. מצפים את פילה הסלמון בתערובת של מלח גבישי, סוכר כוסברה ושמיר. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליומיים.
  • 2. מבשלים את החומרים מלבד היוגורט כ-40 דקות על אש בינונית עד להסמכה. מוציאים את הנוזל הסמיך ומערבבים עם יוגורט.
  • 3. מערבבים פירות יבשים, שמן זית, כוסברה, פלפל גרוס ומלח גבישי.
  • 4. פורסים את הגרבלקס דק ומניחים על הצלחת, מניחים ברינג עלי בייבי קצוצים גס ומעל את סלסת הפירות היבשים.
  • 5. מזליפים את היוגורט דבש תפוזים מעל ומפזרים מעל שבבי פיסטוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully