קרפצ'יו סלמון של מסעדת "אלי אולי"
קרפצ'יו נוהגים לרוב להכין מבשר פילה בקר, אבל השף אנטוניו מנסה מעדיף דווקא לגוון ולהשתמש בסלמון טרי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
 - 200 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
 - 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
 - 3 כפות שמן זית
 - 6 כפות מיץ לימון טרי
 - חופן עלי מיורן
 - 2 כפיות סומק
 - מלח ופלפל לפי הטעם
 - נייר פרגמנט או ניילון נצמד
 
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הסלמון לפרוסות דקות. מניחים אותו בין שני ניירות פרגמנט מוברשים בכף שמן זית ומשטחים עד לעובי של 3 דפי נייר.
 - 2. מחלקים את הסלמון ל-4 צלחות ומכניסים למקרר.
 - 3. מערבבים את שמן הזית, הלימון, המיורן, הסומק, המלח והפלפל לרוטב.
 - 4. מפזרים את הבצלים מעל הסלמון ויוצקים את הרוטב.
 - 5. ממתינים 10 דקות ומגישים עם טוסטים של בריוש או קרם אנגלז בטעם הדרים.
 
