קראמבל תותים חם ומשגע
קראמבל קראנצ'י במיוחד עם מרקחת תותים חמה ומבעבעת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית עגולה (לא קפיצית) בקוטר 26 ס"מ
- או 8-10 קעריות חסינות חום למנות אישיות
- לקראמבל קראנצ'י במיוחד:
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (20 גרם)
- 4 כפיות קמח תירס לפולנטה (20 גרם)
- 1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כוס שיבולת שועל (70 גרם )
- 1/2 כוס צנוברים לא קלויים
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- למילוי התותים:
- 1/2 1 סלסלות תותי שדה (כ-700 גרם אחרי ניקוי) חתוכים לרבעים
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- קורט מלח
- מעט קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות קורנפלור (16 גרם)
אופן ההכנה
- 1. הקראמבל: מערבבים בקערה עם הידיים את כל החומרים חוץ מהחמאה. מפזרים את החמאה ומעבדים עם האצבעות עד להיווצרות גושים ופירורים (ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה). מניחים במקרר עד השימוש.
- 2. מילוי התותים: מערבבים בקערה את חומרי המילוי בעדינות ומניחים בצד לחמש דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים.
- 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 4. מפזרים בתחתית התבנית שני חופנים מתערובת הקראמבל.
- מערבבים ערבוב נוסף את התותים שבקערה ומניחים על גבי פירורי הקראמבל ללא הנוזלים שניקוו בקערה.
- 5.מכסים את התותים ביתרת הקראמבל ואופים כחצי שעה עד להזהבת הקראמבל ובעבוע התותים.
- 6. מגישים אחרי כעשר דקות צינון עם גלידת וניל או קצפת.