וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראמבל תותים חם ומשגע

קראמבל קראנצ'י במיוחד עם מרקחת תותים חמה ומבעבעת

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

קראמבל תותים. נמרוד סונדרס
קראמבל תותים

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה (לא קפיצית) בקוטר 26 ס"מ
  • או 8-10 קעריות חסינות חום למנות אישיות
  • לקראמבל קראנצ'י במיוחד:
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 2 כפות גדושות קורנפלור (20 גרם)
  • 4 כפיות קמח תירס לפולנטה (20 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס שיבולת שועל (70 גרם )
  • 1/2 כוס צנוברים לא קלויים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • למילוי התותים:
  • 1/2 1 סלסלות תותי שדה (כ-700 גרם אחרי ניקוי) חתוכים לרבעים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • קורט מלח
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות קורנפלור (16 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. הקראמבל: מערבבים בקערה עם הידיים את כל החומרים חוץ מהחמאה. מפזרים את החמאה ומעבדים עם האצבעות עד להיווצרות גושים ופירורים (ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה). מניחים במקרר עד השימוש.
  • 2. מילוי התותים: מערבבים בקערה את חומרי המילוי בעדינות ומניחים בצד לחמש דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 4. מפזרים בתחתית התבנית שני חופנים מתערובת הקראמבל.
  • מערבבים ערבוב נוסף את התותים שבקערה ומניחים על גבי פירורי הקראמבל ללא הנוזלים שניקוו בקערה.
  • 5.מכסים את התותים ביתרת הקראמבל ואופים כחצי שעה עד להזהבת הקראמבל ובעבוע התותים.
  • 6. מגישים אחרי כעשר דקות צינון עם גלידת וניל או קצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully