פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קראמבל תותים חם ומשגע

      קראמבל קראנצ'י במיוחד עם מרקחת תותים חמה ומבעבעת

      19 מדרגים / 2.72 כוכבים

      קראמבל תותים (נמרוד סונדרס)
      קראמבל תותים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה (לא קפיצית) בקוטר 26 ס"מ
      • או 8-10 קעריות חסינות חום למנות אישיות
      • לקראמבל קראנצ'י במיוחד:
      • 1 כוס קמח (140 גרם)
      • 2 כפות גדושות קורנפלור (20 גרם)
      • 4 כפיות קמח תירס לפולנטה (20 גרם)
      • 1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כפית קינמון
      • 1/2 כוס שיבולת שועל (70 גרם )
      • 1/2 כוס צנוברים לא קלויים
      • קליפה מגוררת מחצי לימון
      • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
      • למילוי התותים:
      • 1/2 1 סלסלות תותי שדה (כ-700 גרם אחרי ניקוי) חתוכים לרבעים
      • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
      • קורט מלח
      • מעט קליפת לימון מגוררת
      • 2 כפות קורנפלור (16 גרם)

      אופן ההכנה

      • 1. הקראמבל: מערבבים בקערה עם הידיים את כל החומרים חוץ מהחמאה. מפזרים את החמאה ומעבדים עם האצבעות עד להיווצרות גושים ופירורים (ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה). מניחים במקרר עד השימוש.
      • 2. מילוי התותים: מערבבים בקערה את חומרי המילוי בעדינות ומניחים בצד לחמש דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים.
      • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 4. מפזרים בתחתית התבנית שני חופנים מתערובת הקראמבל.
      • מערבבים ערבוב נוסף את התותים שבקערה ומניחים על גבי פירורי הקראמבל ללא הנוזלים שניקוו בקערה.
      • 5.מכסים את התותים ביתרת הקראמבל ואופים כחצי שעה עד להזהבת הקראמבל ובעבוע התותים.
      • 6. מגישים אחרי כעשר דקות צינון עם גלידת וניל או קצפת.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -