מתכונים חמים

פילה פרידה צלוי בפירות הדר

השפים אמרי בריל וזיו מנשה מברישים פילה פרידה ברוטב סמיך מפירות הדר, צולים בתנור ולאחר מכן מפזרים קראמבל מתובל של אצות ושבבי אורז תפוחים אותו הם מגישים לצד גראטן ירקות שורש

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

הפקת וללנטיינס אמרי בריל וזיו מנשה

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים ל-4 סועדים:
  • 800-1000 גרם פילה פרידה נקי (200 גרם לסועד)
  • לגלייז פירות הדר:
  • 1 פומלה קטנה או אשכולית אדומה (למי שאוהב מריר)
  • 1 לימון
  • 2 תפוזים
  • חופן עלי זעתר טרי או מיובש
  • 60 גרם חמאה (*רשות, הסבר בהמשך)
  • לקראמבל אצות ואורז:
  • 30 גרם אצות וואקמה
  • 30 גרם שבבי אורז (אטריות אורז בצורת עבות וקצרות)
  • שמן קנולה לטיגון
  • מלח
  • חופן שבבי שאטה יבשים
  • חופן עשבים יבשים לפי הטעם (מומלץ לשלב טרגון, אורגנו ונענע)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. . הכנת הגלייז: מגרדים את קליפות ההדרים וסוחטים את המיץ לתוך סיר, מוסיפים את הזעתר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומצמצמים עד לקבלת נוזל מרוכז וסמיך דמוי סירופ. מצננים.
  • 2. הכנת הקראמבל: מחממים בסיר קטן שמן עמוק ומשליכים פנימה את האצות. ברגע שהן תופחות (3 שניות), מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ומתבלים במלח. את אותה הפעולה עושים עם שבבי האורז.
  • 3. מרסקים בגסות את האצות והאורז עם הידיים או מערוך או במכתש ועלי וומתבלים לפי טעם במלח, שאטה ועשבים מיובשים. ניתן להכין מראש ולאחסן בקופסא סגורה היטב בטמפרטורת חדר.
  • 4. מחמים תנור מראש ל-200 מעלות טורבו, מברישים את הדג היטב בגלייז ומתבלים במלח. מכניסים לתנור החם, חשוף, למשך כ-15 דק עד שהדג אפוי לחלוטין והגלייז המצפה אותו התקרמל. לאחר האפייה מורחים שכבה נוספת של הגלייז ומפזרים מעל את קראמבל האצות המתובל. מגישים לצד גראטן הלפת והקולרבי (מתכון בהמשך).
  • • את הגלייז שנותר ניתן להביא לרתיחה, להמיס בתוכו את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד כדי ליצור רוטב הומוגני ולהגיש בכלי קטן כתוספת של רוטב בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully