- 1. . הכנת הגלייז: מגרדים את קליפות ההדרים וסוחטים את המיץ לתוך סיר, מוסיפים את הזעתר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומצמצמים עד לקבלת נוזל מרוכז וסמיך דמוי סירופ. מצננים.
- 2. הכנת הקראמבל: מחממים בסיר קטן שמן עמוק ומשליכים פנימה את האצות. ברגע שהן תופחות (3 שניות), מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ומתבלים במלח. את אותה הפעולה עושים עם שבבי האורז.
- 3. מרסקים בגסות את האצות והאורז עם הידיים או מערוך או במכתש ועלי וומתבלים לפי טעם במלח, שאטה ועשבים מיובשים. ניתן להכין מראש ולאחסן בקופסא סגורה היטב בטמפרטורת חדר.
- 4. מחמים תנור מראש ל-200 מעלות טורבו, מברישים את הדג היטב בגלייז ומתבלים במלח. מכניסים לתנור החם, חשוף, למשך כ-15 דק עד שהדג אפוי לחלוטין והגלייז המצפה אותו התקרמל. לאחר האפייה מורחים שכבה נוספת של הגלייז ומפזרים מעל את קראמבל האצות המתובל. מגישים לצד גראטן הלפת והקולרבי (מתכון בהמשך).
- • את הגלייז שנותר ניתן להביא לרתיחה, להמיס בתוכו את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד כדי ליצור רוטב הומוגני ולהגיש בכלי קטן כתוספת של רוטב בצד.