שרימפס עם תפוזים
כשרוצים מנה ראשונה קלילה ומקורית, השף עומר מילר אוהב מאוד לשלב פירות יחד עם פירות ים. הפעם הוא לוקח תפוזים, ומושיב אותם לפגישת צהריים עם שרימפסים טריים, וקצת צ'ילי.
שרימפס, תפוזים, בזיליקום ופלפל ירוק (צילום: ברני ארדוב)
מחשבון המרות
- 3 שרימפס נקיים מקליפתם
- 5 פילה תפוז
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 עלה בזיליקום
- 3 פרוסות צ'ילי ירוק
- מעט שמיר
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1. פורסים את השרימפס לאורכם ומשטחים בעזרת גב הסכין. מסדרים על צלחת הגשה את השרימפס.
- 2. בסיר קטן מוזגים את מיץ התפוזים, הבזיליקום, הצ'ילי ושמן הזית. מחממים קלות ומיד מקררים.
- 3. יוצקים מהנוזל הקר על השרימפס מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מקשטים בענף קטן של שמיר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה