פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פילה סלמון ואספרגוס

      האספרגוס הוא ירק עדין שמתאים במיוחד למנות עדינות. ומה יותר עדין מסלמון אוורירי, המוגש רוטב רימונים? המתכון באדיבות רשת "קפולסקי".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין (נמרוד סונדרס)
      סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 800 גרם פילה סלמון (4 יחידות של 200 גרם כל אחד)
      • 2 רימונים
      • 2/3 כוס מיץ רימונים
      • 1 מיכל שמנת מתוקה
      • 1/2 כוס יין לבן
      • צרור אספרגוס
      • צרור ריחן
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 בצל
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת רוטב השמנת: חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים יין, שמנת, מלח, פלפל וריחן ומבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות.
      • 2. חותכים את הרימונים לשניים ומוציאים את הגרעינים.
      • 3. מחממים בסיר את מיץ הרימונים וחצי מכמות הגרעינים עד לרתיחה, מוסיפים שתי כפות מרוטב השמנת ומכבים את האש.
      • 4. רוחצים את האספרגוס, חולטים במים רותחים במשך שתי דקות, מוציאים ומשרים במי קרח כדי לשמור על הצבע.
      • 5. מושחים את פילה הסלמון בשמן זית ומטגנים שלוש דקות מכל צד על מחבת פסים ואחר כך מחממים את האספרגוס באותו מחבת.
      • 6. מניחים את הפילה במרכז הצלחת ומוזגים חצי מרוטב הרימונים וחצי מרוטב השמנת משני הצדדים. מניחים את האספרגוס בכל צד ומפזרים גרעיני רימונים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -