וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה סלמון ואספרגוס

האספרגוס הוא ירק עדין שמתאים במיוחד למנות עדינות. ומה יותר עדין מסלמון אוורירי, המוגש רוטב רימונים? המתכון באדיבות רשת "קפולסקי".

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין. נמרוד סונדרס
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 800 גרם פילה סלמון (4 יחידות של 200 גרם כל אחד)
  • 2 רימונים
  • 2/3 כוס מיץ רימונים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • צרור אספרגוס
  • צרור ריחן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. הכנת רוטב השמנת: חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים יין, שמנת, מלח, פלפל וריחן ומבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות.
  • 2. חותכים את הרימונים לשניים ומוציאים את הגרעינים.
  • 3. מחממים בסיר את מיץ הרימונים וחצי מכמות הגרעינים עד לרתיחה, מוסיפים שתי כפות מרוטב השמנת ומכבים את האש.
  • 4. רוחצים את האספרגוס, חולטים במים רותחים במשך שתי דקות, מוציאים ומשרים במי קרח כדי לשמור על הצבע.
  • 5. מושחים את פילה הסלמון בשמן זית ומטגנים שלוש דקות מכל צד על מחבת פסים ואחר כך מחממים את האספרגוס באותו מחבת.
  • 6. מניחים את הפילה במרכז הצלחת ומוזגים חצי מרוטב הרימונים וחצי מרוטב השמנת משני הצדדים. מניחים את האספרגוס בכל צד ומפזרים גרעיני רימונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully