נתחי אדמונית בסלסת מנגו
דג האדמונית, הידוע יותר בארץ כדג אמנון הוא בעל טעם ייחודי, ואין כמו להוסיף לו זווית חדשה בשביל העניין. ד"ר רני פולק מכין לצידו סלסת מנגו, והופך את הארוחה לחגיגה אמיתית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 מנות:
- לרוטב הסלסה:
- 2 מנגו בינוניים, יציבים, קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
- 1 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות קונפיטורה משמש
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 לימון מגורר וסחוט למיץ
- קורט מלח-ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
- לדג:
- 12 פילטים (140 גרם כל אחד) של דג אדמונית טרי (דג אמנון)
- 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסלסה: בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והקונפיטורה.
- 2. מוסיפים כוסברה, שום וצ'ילי ומערבבים.
- 3. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים פעם נוספת. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 5. מניחים את הדגים כשעורם כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל.
- מברישים בשמן בעזרת מברשת.
- 6. אופים כ-8 דקות עד שהדגים מוכנים לכל רוחבם.
- 7. מוציאים מהתנור ומגישים כל נתח דג עם 2 כפות רוטב הסלסה.