וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרמלדת סברס ופסיפלורה

מתכון מאת: עמר זרניצקי-דרומי, מערכת וואלה

מרמלדת סברס של אריה. נמרוד סונדרס
מרמלדת סברס של אריה

מצרכים למתכון

  • 6 גרם חומצה טרטרית (3 מ"ל מים, 3 גרם חומצת טרטר)
  • 40 מ"ל (1/2 1 כפות) מיץ לימון
  • 60 גרם (3 כפות) סוכר
  • 12 גרם פקטין צהוב
  • 300 גרם סברס קלוף, טחון ומסונן
  • 250 גרם מחית פסיפלורה
  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר
  • 140 גרם גלוקוז
  • לקישוט:
  • 1/2 כוס סוכר דק

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לסיר את הסברס הטחון והמסונן יחד עם מחית הפסיפלורה ומיץ הלימון. מערבבים מחממים על אש נמוכה עד שמגיעים ל-50 מעלות (כדאי להשתמש במדחום).
  • 2. בקערית קטנה מערבבים 3 כפות סוכר עם פקטין. מוסיפים את התערובת לסיר, ומערבבים היטב.
  • 3. כשהמסה רותחת, מוסיפים יחד את הסוכר והגלוקוז, פעמיים, ומערבבים היטב.
  • 4. מערבבים וממשיכים לבשל עד 107 מעלות (יש להשתמש במדחום).
  • 5. כשהמרמלדה מגיעה ל-107 מעלות מסירים מהאש, מוסיפים את חומצת הטרטר, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
  • 6. מקררים היטב ושומרים במקום יבש 12 שעות. אחרי 12 שעות מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, ומגלגלים בסוכר דק.
  • 7. מעבירים לכלי הגשה או לקופסה אטומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully