מתכונים חמים

סיידר חם ותפוחים מקורמלים

מתכון חורפי שמשלב תפוחים וקינמון

מתכון מאת: עמר זרניצקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מנות חורף עומר זרניצקי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8-10 כוסות
  • 3 תפוחי עץ ירוק שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (לא קלופים)
  • 1/2 1 סוכות סוכר
  • מקל קינמון
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית/מקל וניל ישן
  • תפוחים מקורמלים
  • 2 תפוחי עץ סמיט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.בסיר מתכת מכינים קרמל מהסוכר – מחממים את הסיר על אש בינונית ומכסים את התחתית בסוכר.
  • 2.ברגע שהסוכר הופך לנוזל שקוף מכסים בעוד שכבת סוכר ומחכים 2 דקות.
  • 3.מתחילים לערבב עם כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום. כשכל הסוכר הופך לנוזל בצבע קרמל בהיר מוסיפים עוד קצת סוכר להמסה.
  • 4.ממשיכים עד שנגמר כל הסוכר ובסיר יש נוזל בצבע קרמל בהיר. מוסיפים בזהירות את קוביות התפוחים ומערבבים. (יש לשים לב - יהיו גושים של קרמל אך אל דאגה הם נמסים בהמשך עם המים).
  • 5.מערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים את המים והתבלינים מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה. אחרי כ-25 דקות בישול מסננים ומגישים חם עם מקל קינמון.
  • 6.לתפוחים מקורמלים: מקלפים את התפוחים מגלענים וחותכים לשמיניות. מכינים קרמל מהסוכר –מחממים על אש בינונית סיר מתכת עם תחתית עבה מכסים את התחתית בשכבה של סוכר ומחכים שתהפוך לנוזל שקוף. כשהסוכר הופך לנוזל שקוף.
  • 7. מוסיפים עוד סוכר ומחכים שהנוזל יהפוך לזהוב ומתחילים לערבב.
  • 8. מוסיפים את שארית הסוכר לאט תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר הופך לקרמל. מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות ולאט את המים תוך כדי ערבוב (זהירות מהאדים) ומערבבים עד קבלת נוזל אחיד.
  • 9. מכניסים את התפוחים פנימה ומבשלים על אש נמוכה כ-15 -20 דקות.
  • 10. מורידים מהאש ומוציאים את התפוחים. מגשים את התפוחים ליד או בתוך הסיידר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully