מתכונים חמים

עוגת תפוזים עם פצפוצי שוקולד וללא גלוטן

וניל, תפוזים, פצפוצי שוקולד, ותפוזים - מה עוד צריך? מתכון נפלא לקינוח בלתי נשכח, שגם אלו שסובלים מצליאק או שלא רוצים לאכול חיטה, ייהנו ממנו.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום: דייב שחר עריכה: אמיר קוטיגרו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית קוגלהוף 22 ס"מ:
  • ¼ 1 כוסות קמח אורז לבן
  • ¼ כוס קמח דורה או סורגום
  • 100 גרם קוקוס טחון, ועוד חופן לקישוט
  • ½ כפית קסנטאן גם
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס פצפוצי שוקולד
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת 2 תפוזים שטופים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  • 2. בקערה גדולה מנפים את הקמחים והחומרים היבשים. בקערה שנייה מערבבים את כל החומרים הנוזליים והשוקולד.
  • 3. מערבבים את תכולת קערת הנוזלים עם תערובת היבשים
  • ליצירת בלילה אחידה.
  • 4. שופכים לתבניות ואופים כ-40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
  • 5. מפזרים מלמעלה קוקוס, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully