עוגת תפוזים עם פצפוצי שוקולד וללא גלוטן
וניל, תפוזים, פצפוצי שוקולד, ותפוזים - מה עוד צריך? מתכון נפלא לקינוח בלתי נשכח, שגם אלו שסובלים מצליאק או שלא רוצים לאכול חיטה, ייהנו ממנו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית קוגלהוף 22 ס"מ:
- ¼ 1 כוסות קמח אורז לבן
- ¼ כוס קמח דורה או סורגום
- 100 גרם קוקוס טחון, ועוד חופן לקישוט
- ½ כפית קסנטאן גם
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כוס פצפוצי שוקולד
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת 2 תפוזים שטופים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- 2. בקערה גדולה מנפים את הקמחים והחומרים היבשים. בקערה שנייה מערבבים את כל החומרים הנוזליים והשוקולד.
- 3. מערבבים את תכולת קערת הנוזלים עם תערובת היבשים
- ליצירת בלילה אחידה.
- 4. שופכים לתבניות ואופים כ-40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
- 5. מפזרים מלמעלה קוקוס, ומגישים.