עוגת תפוזים עם פצפוצי שוקולד וללא גלוטן

וניל, תפוזים, פצפוצי שוקולד, ותפוזים - מה עוד צריך? מתכון נפלא לקינוח בלתי נשכח, שגם אלו שסובלים מצליאק או שלא רוצים לאכול חיטה, ייהנו ממנו.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: דייב שחר עריכה: אמיר קוטיגרו)

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית קוגלהוף 22 ס"מ:
  • ¼ 1 כוסות קמח אורז לבן
  • ¼ כוס קמח דורה או סורגום
  • 100 גרם קוקוס טחון, ועוד חופן לקישוט
  • ½ כפית קסנטאן גם
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס פצפוצי שוקולד
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת 2 תפוזים שטופים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  • 2. בקערה גדולה מנפים את הקמחים והחומרים היבשים. בקערה שנייה מערבבים את כל החומרים הנוזליים והשוקולד.
  • 3. מערבבים את תכולת קערת הנוזלים עם תערובת היבשים
  • ליצירת בלילה אחידה.
  • 4. שופכים לתבניות ואופים כ-40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
  • 5. מפזרים מלמעלה קוקוס, ומגישים.
  • מתכון לעוגת תפוזים עסיסית ללא גלוטן

  • עוגת שוקולד ללא גלוטן

  • עוגת דבש ללא גלוטן

  • חיתוכיות פאדג' שוקולד ותפוזים

  • חטיפי יוגורט קפואים

  • ריבת לימונים

  • טארט קוקוס ואננס קפוא

  • פרפה מנגו מהיר

  • קליפות פומלה מסוכרות

  • מצה בריי מתוק

  • מילפיי תאנים ושוקלד לבן

  • פודינג צ'יה

  • ארטיק מלבי

  • עוגת אגסים הפוכה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully