וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד ללא גלוטן

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

עוגת שוקולד נטו. נמרוד סונדרס
עוגת שוקולד נטו

מצרכים למתכון

  • עוגה נמוכה בתבנית 26 ס"מ או תבנית מלבנית 33*27 ס"מ:
  • חומרים לעוגה:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 ביצים
  • 50 גרם (5 כפות) קמח תפו"א
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. בסיר על אש קטנה, ממיסים חמאה וסוכר. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. מסירים מהאש.
  • 3. תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצים לתערובת (אחת אחרי השנייה). מוסיפים את קמח תפו"א ואבקת האפייה ומערבבים עד שהם נבלעים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 4. אופים כ- 20 דקות, עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים מאוד.
  • 5. להכנת הציפוי- מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
  • 6. מוזגים את הציפוי החם על העוגה מיד אחרי שמוציאים אותה מהתנור.
  • 7. שומרים בטמפרטורת החדר עד 5 ימים (בתנאי שלא חם מדי) או במקרר עד 10 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully