- 1. מכינים את תערובת השוקולד: בסיר על אש קטנה מחממים תוך כדי ערבוב, שוקולד, סוכר ומלח עם מעט מהמים רותחים. נזהרים מאוד שהשוקולד לא ייחרך.
-
- 2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את שארית המים הרותחים. כשהתערובת אחידה ורק מתחילה לבעבע מסירים מהאש.
-
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 4. מכינים את העוגה ומצפים: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד חמאה, סוכר וביצים לתערובת בהירה ואוורירית.
-
- 5. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 6. יוצקים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית סיר פלא, או ל-3 תבניות אינגליש קייק.
-
- 7. מוסיפים לשארית הבלילה כ-2/3 מכמות תערובת השוקולד (את תערובת השוקולד שנותרת שומרים בצד, לציפוי אחרי האפייה, אבל לא חובה) ומערבבים עד איחוד לבלילה כהה.
-
- 8. יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה שבתבניות. אם רוצים דוגמת שיש מודגשת, מערבבים קלות בתנועות מלמעלה למטה, בעזרת קיסם או סכין.
-
- 9. אופים כ-40 דקות לתבנית סיר פלא, או כ-30 דקות לאינגליש, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
-
- 10. מברישים את העוגה בשארית תערובת השוקולד.