וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שיש ללא גלוטן

עוגת שיש מכינים מתערובת בשני צבעים. בדרך כלל מערבבים אותן קלות בתבנית, ממש לפני האפייה

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

עוגת שיש ללא גלוטן. נמרוד סונדרס
עוגת שיש ללא גלוטן

מצרכים למתכון

  • ל-3 תבניות אינגליש קייק או בתבנית סיר פלא:
  • לתערובת השוקולד ולציפוי:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם (¾ כוס) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 320 מ"ל (⅓ 1 כוסות) מים רותחים
  • לעוגה:
  • 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 240 גרם שקדים טחונים דק
  • 5 גרם (½ 1 כפיות) אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תערובת השוקולד: בסיר על אש קטנה מחממים תוך כדי ערבוב, שוקולד, סוכר ומלח עם מעט מהמים רותחים. נזהרים מאוד שהשוקולד לא ייחרך.
  • 2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את שארית המים הרותחים. כשהתערובת אחידה ורק מתחילה לבעבע מסירים מהאש.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 4. מכינים את העוגה ומצפים: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד חמאה, סוכר וביצים לתערובת בהירה ואוורירית.
  • 5. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6. יוצקים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית סיר פלא, או ל-3 תבניות אינגליש קייק.
  • 7. מוסיפים לשארית הבלילה כ-2/3 מכמות תערובת השוקולד (את תערובת השוקולד שנותרת שומרים בצד, לציפוי אחרי האפייה, אבל לא חובה) ומערבבים עד איחוד לבלילה כהה.
  • 8. יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה שבתבניות. אם רוצים דוגמת שיש מודגשת, מערבבים קלות בתנועות מלמעלה למטה, בעזרת קיסם או סכין.
  • 9. אופים כ-40 דקות לתבנית סיר פלא, או כ-30 דקות לאינגליש, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • 10. מברישים את העוגה בשארית תערובת השוקולד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully