וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורט תותים ללא גלוטן

עוגת טורט- עוגת ספוג בטעם תפוזי- שנפרסת לשלוש, כשכל שכבה מקבלת עליה שכבה נדיבה של קצפת ותותים טריים

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

טורט תותים. נמרוד סונדרס
טורט תותים

מצרכים למתכון

  • לתבנית קוטר 26:
  • לטורט:
  • 80 גרם (4 חלמונים) חלמון
  • 200 גרם (6 חלבונים) חלבון
  • קליפה מגורדת מ- 2 תפוזים
  • 180+100 (סה"כ 280) גרם סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 100 מ"ל שמן
  • 200 גרם קמח ללא גלוטן
  • 1 כפית שטוחה א. אפייה
  • 40 גרם קוקוס
  • לתותים:
  • 2 סלסלות תותים ופרוסים
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה (3 חבילות)
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, מערבבים את חצי כוס מיץ התפוזים עם השמן.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס.
  • 3. בקערת מיקסר עם וו מקצף מקציפים את החלמונים עם 180 גרם סוכר במהירות איטית לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים עד למרקם אחיד.
  • 4. בקערת מתכת מקציפים חלבון עם 100 גרם סוכר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים והנוזלים.
  • 5. מוסיפים את תערובת היבשים במהירות איטית.
  • 6. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת היטב ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
  • 7. מרכיבים: מקררים את העוגה ופורסים אותה לרוחב לשלוש פרוסות.
  • 8. מקציפים 750 מ"ל שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה.
  • 9. מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה, מורחים רבע מכמות השמנת המוקצפת ומפזרים עליה שכבה של תותים.
  • 10. חוזרים על אותה פעולה בשכבה השניה, ובשכבה השלישית מורחים את יתרת הקצפת על צידי העוגה ומעליה מפזרים את פרוסות התותים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully