טירמיסו עם ברנדי וקקאו
טירמיסו טוב הוא עניין של עידון: כל אחד מהמרכיבים צריך להשתלב בחגיגה הזו - החל מניחוח הברנדי, דרך המסקרפונה המענגת, ועד לבישקוטי שלמטה שספוג את כל הטעמים.
קינוחי קפה בג'וז ולוז - טירמיסו (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות גדולות:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 75 גרם סוכר
- 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי
- 1/4 1 חבילות (250 גרם) בישקוטים תוצרת איטליה
- 250 מ"ל אספרסו איכותי, או 10 כפיות נס קפה איכותי מומס ב 250 מיל' מים
- 15 גרם (1/2 1 כפות) קקאו
- 1. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים היטב במיקסר את המסקרפונה ואת השמנת המתוקה, עד שנוצר קרם יציב.
- 2. מכינים את הזביונה: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר והברנדי.
- 3. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (Bain marie), על אש נמוכה.
- 4. טורפים בעזרת מטרפה (בכך מכניסים אוויר לתוך התערובת) עד שהיא נהיית בהירה.
- 5. כשמרימים את המטרפה ונשאר "סרט" הזביונה מוכנה.
- 6. מעבירים למיקסר ומקציפים מעט, במהירות גבוהה, על מנת לצנן הכל.
- 7. כשהזביונה מתקררת, מקפלים אותה לתוך קרם המסקרפונה.
- 8. מרכיבים את המנה: מניחים בתבנית מרובעת שכבה אחת של בישקוטים, שנטבלו קלות באספרסו.
- 9. מכסים בשליש מכמות הקרם.
- 10. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים באספרסו. מכסים עם כל הקרם שנשאר.
- 11. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. בהגשה אפשר לזרות על הכל קקאו משובח, או לפזר פירורי שוקולד מריר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה