פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טירמיסו עם ברנדי וקקאו

      טירמיסו טוב הוא עניין של עידון: כל אחד מהמרכיבים צריך להשתלב בחגיגה הזו - החל מניחוח הברנדי, דרך המסקרפונה המענגת, ועד לבישקוטי שלמטה שספוג את כל הטעמים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוחי קפה בג'וז ולוז - טירמיסו (אפיק גבאי)
      קינוחי קפה בג'וז ולוז - טירמיסו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 מנות גדולות:
      • 250 גרם גבינת מסקרפונה
      • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
      • 3 ביצים
      • 75 גרם סוכר
      • 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי
      • 1/4 1 חבילות (250 גרם) בישקוטים תוצרת איטליה
      • 250 מ"ל אספרסו איכותי, או 10 כפיות נס קפה איכותי מומס ב 250 מיל' מים
      • 15 גרם (1/2 1 כפות) קקאו

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים היטב במיקסר את המסקרפונה ואת השמנת המתוקה, עד שנוצר קרם יציב.
      • 2. מכינים את הזביונה: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר והברנדי.
      • 3. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (Bain marie), על אש נמוכה.
      • 4. טורפים בעזרת מטרפה (בכך מכניסים אוויר לתוך התערובת) עד שהיא נהיית בהירה.
      • 5. כשמרימים את המטרפה ונשאר "סרט" – הזביונה מוכנה.
      • 6. מעבירים למיקסר ומקציפים מעט, במהירות גבוהה, על מנת לצנן הכל.
      • 7. כשהזביונה מתקררת, מקפלים אותה לתוך קרם המסקרפונה.
      • 8. מרכיבים את המנה: מניחים בתבנית מרובעת שכבה אחת של בישקוטים, שנטבלו קלות באספרסו.
      • 9. מכסים בשליש מכמות הקרם.
      • 10. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים באספרסו. מכסים עם כל הקרם שנשאר.
      • 11. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. בהגשה אפשר לזרות על הכל קקאו משובח, או לפזר פירורי שוקולד מריר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -