מתכונים חמים

טירמיסו עם ברנדי וקקאו

טירמיסו טוב הוא עניין של עידון: כל אחד מהמרכיבים צריך להשתלב בחגיגה הזו - החל מניחוח הברנדי, דרך המסקרפונה המענגת, ועד לבישקוטי שלמטה שספוג את כל הטעמים.

מתכון מאת: נועה לוי ונועם דגן ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קינוחי קפה בג'וז ולוז - טירמיסו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות גדולות:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 75 גרם סוכר
  • 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי
  • 1/4 1 חבילות (250 גרם) בישקוטים תוצרת איטליה
  • 250 מ"ל אספרסו איכותי, או 10 כפיות נס קפה איכותי מומס ב 250 מיל' מים
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) קקאו

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים היטב במיקסר את המסקרפונה ואת השמנת המתוקה, עד שנוצר קרם יציב.
  • 2. מכינים את הזביונה: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר והברנדי.
  • 3. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (Bain marie), על אש נמוכה.
  • 4. טורפים בעזרת מטרפה (בכך מכניסים אוויר לתוך התערובת) עד שהיא נהיית בהירה.
  • 5. כשמרימים את המטרפה ונשאר "סרט" – הזביונה מוכנה.
  • 6. מעבירים למיקסר ומקציפים מעט, במהירות גבוהה, על מנת לצנן הכל.
  • 7. כשהזביונה מתקררת, מקפלים אותה לתוך קרם המסקרפונה.
  • 8. מרכיבים את המנה: מניחים בתבנית מרובעת שכבה אחת של בישקוטים, שנטבלו קלות באספרסו.
  • 9. מכסים בשליש מכמות הקרם.
  • 10. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים באספרסו. מכסים עם כל הקרם שנשאר.
  • 11. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. בהגשה אפשר לזרות על הכל קקאו משובח, או לפזר פירורי שוקולד מריר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully