וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרמיסו דבש וקפה

השילוב של דבש וקפה פלטינום מעניק לטרמיסו טעם משובח במיוחד וניחוחות עזים. המתכון שלפניכם קל להכנה, אך יש להכינו מספר שעות לפני מועד ההגשה, על מנת שיספיק להצטנן.

מתכון מאת: תמי סירקיס-אקרמן

דבש. מערכת וואלה
דבש

מצרכים למתכון

  • חומרים להכנת 4-6 מנות:
  • 5 חלמונים
  • 70 גרם דבש יד מרדכי (4-5 כפות לפי הטעם)
  • 3 כפות ברנדי
  • חצי ק"ג גבינת שמנת
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • כוס קפה חזק (כף פלטינום בטעם חזק+כוס מים רותחים)
  • חבילת בשקווטים קנויים
  • אבקת קקאו עלית לפיזור

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר, מנמיכים את האש ומניחים מעל הסיר את הקערה, כך שתחתית הקערה לא תיגע במים.
  • 2. בקערה טורפים היטב ללא הפסקה את החלמונים, דבש וברנדי עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מסירים מהאש ומורידים את הקערה מהסיר. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את גבינת השמנת תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
  • 3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה.
  • 4. בתבנית פיירקס מסדרים בצפיפות מחצית מהבשקוטים, מרטיבים אותם בנדיבות בקפה פלטינום. מורחים מחצית מהקרם ומיישרים.
  • 5. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה פלטינום בטעם חזק ומורחים את שאר הקרם.
  • 6. מיישרים ומכסים את התבנית בניילון נצמד. מצננים 4 שעות לפחות. להגשה חותכים למנות ומפזרים אבקת קקאו עלית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully