מתכונים חמים

בראוניז פרנג'ליקו

כבר נשמע טעים. מתוך הספר "קפה ועוגה" של 'על השולחן'

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת בראוניז לפסח של אסם (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לתבנית מלבנית בגודל 23x32 ס"מ:
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גרם חמאה
  • 2/3 1 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות פרנג'ליקו (ליקר אגוזים)
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי לוז שלמים לא קלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או מעל סיר אדים כפול. מוסיפים סוכר ובוחשים היטב.
  • 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת הליקר, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מנפים קמח, קקאו ומלח לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • 5. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים אגוזים מלמעלה ואופים 25-20 דקות. הבראוניז צריכים להיראות אפויים בדפנות בלבד ולא במרכז. מצננים לחלוטין.
  • 6. מקפיאים למשך שעתיים, כדי להקל על הפריסה. טובלים סכין במים חמים, וחותכים את המשטח לריבועים בגודל הרצוי. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא. מגישים קר ואפילו חצי קפוא.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully