עוגת גבינה פירורים 5%
עוגה גבינה אישית ודלת שומן, שמכניסה הביתה את טעם החג, אבל את הקלוריות משאירה בחוץ
עוגת גבינה פירורים 5% של רשת פרש קיטשן (צילום: שי בן אפרים)
מחשבון המרות
- 9 תבניות קטנות קוטר: 7 סנטימטר, גובה: 5 סנטימטר.
- לבסיס העוגה ולפירורים:
- 4 כפות (80 גרם) סוכר
- בערך ½1 (280 גרם) קמח כוסמין מלא
- 3 חלמונים
- 1 כוס (240 גרם) חמאה
- לגבינה:
- 380 מיליגרם שמנת מתוקה
- בערך ½1 (140 גרם ) סוכר
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- 600 גרם גבינה לבנה 5% אורגנית
- 4 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידה מלימון שלם
- שקף לעוגות בגובה 5 סנטימטר (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
- 1. במיקסר וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. מוסיפים את החלמונים עד לקבלת מרקם המזכיר קוטג'. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות בלבד.
- 3. מגלגלים את הבצק לכדור ונותנים לו לנוח במקרר למשך חצי שעה.
- 4. לאחר מכן מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. בעזרת מזלג מחוררים אותו בעדינות.
- 5. מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 18 דקות, או עד שהבצק משחים לצבע חום זהבהב.
- 6. מצננים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
- 7. מכניסים את שאריות הבצק במג'מיקס לקבלת פירורים. לאחר מכן חותכים את השקף כך שיקיף את התבנית במלואה.
- 8. להכנת מלית הגבינה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג הסוכר ותמצית הווניל לתערובת חזקה.
- 9. בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור ואת 2 כפות הגבינה לתערובת ללא גושים.
- 10. מוסיפים למיקסר את תערובת הקורנפלור, את הגבינה ואת גרידת הלימון ומערבבים קלות.
- 11. ממלאים את התבנית במלית, משאירים חצי סנטימטר לפירורים ומנקים את דפנות השקף היטב.
- 12. מקפיאים את העוגה למשך מספר שעות ומפזרים את פירורי הבצק האפוי. לאחר ההקפאה, משחררים את העוגה מהתבנית ושומרים במקרר עד להגשה.
- > מתכונים לשבועות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה