וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה פירורים 5%

עוגה גבינה אישית ודלת שומן, שמכניסה הביתה את טעם החג, אבל את הקלוריות משאירה בחוץ

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת גבינה פירורים 5% של רשת פרש קיטשן. שי בן אפרים,
עוגת גבינה פירורים 5% של רשת פרש קיטשן/שי בן אפרים

מצרכים למתכון

  • 9 תבניות קטנות קוטר: 7 סנטימטר, גובה: 5 סנטימטר.
  • לבסיס העוגה ולפירורים:
  • 4 כפות (80 גרם) סוכר
  • בערך ½1 (280 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס (240 גרם) חמאה
  • לגבינה:
  • 380 מיליגרם שמנת מתוקה
  • בערך ½1 (140 גרם ) סוכר
  • 2 כפות גבינה לבנה 5%
  • 600 גרם גבינה לבנה 5% אורגנית
  • 4 כפיות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידה מלימון שלם
  • שקף לעוגות בגובה 5 סנטימטר (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים את החלמונים עד לקבלת מרקם המזכיר קוטג'. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות בלבד.
  • 3. מגלגלים את הבצק לכדור ונותנים לו לנוח במקרר למשך חצי שעה.
  • 4. לאחר מכן מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. בעזרת מזלג מחוררים אותו בעדינות.
  • 5. מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 18 דקות, או עד שהבצק משחים לצבע חום זהבהב.
  • 6. מצננים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
  • 7. מכניסים את שאריות הבצק במג'מיקס לקבלת פירורים. לאחר מכן חותכים את השקף כך שיקיף את התבנית במלואה.
  • 8. להכנת מלית הגבינה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג הסוכר ותמצית הווניל לתערובת חזקה.
  • 9. בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור ואת 2 כפות הגבינה לתערובת ללא גושים.
  • 10. מוסיפים למיקסר את תערובת הקורנפלור, את הגבינה ואת גרידת הלימון ומערבבים קלות.
  • 11. ממלאים את התבנית במלית, משאירים חצי סנטימטר לפירורים ומנקים את דפנות השקף היטב.
  • 12. מקפיאים את העוגה למשך מספר שעות ומפזרים את פירורי הבצק האפוי. לאחר ההקפאה, משחררים את העוגה מהתבנית ושומרים במקרר עד להגשה.
  • > מתכונים לשבועות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully