מתכונים חמים

עוגת גבינה שמנת

עוגת גבינה שמנת של השף-קונדיטור נועם בבילה מ"לחם טאטי".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

חלב (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתחתית העוגה:
  • 250 גרם ביסקוויט פתי בר ווניל
  • 110 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 300 גרם גבינה לבנה 9%
  • 300 גרם גבינת שמנת 30%
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון
  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 220 גרם סוכר
  • תמצית ווניל
  • קורט מלח
  • גרידה מלימון אחד
  • לציפוי:
  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 60 גרם סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית.
  • 2. שוטחים את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה לתוך תבנית בקוטר 26 מ"מ. מניחים בצד.
  • 3. מערבבים את כל חומרי העוגה לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 4. יוצקים את הבלילה לתוך טבעת אפיה עם תחתית הביסקוויטים.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ואופים למשך 50-60 דקות (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז).
  • 6. מוציאים מן התנור ומניחים בחוץ למשך 10 דקות.
  • 7. מכינים את הציפוי: מערבבים קופסאות שמנת חמוצה עם 60 גרם סוכר. יוצקים שכבה אחידה של הבלילה על העוגה ומחזירים לתנור ל-2 דקות נוספות. בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך 20 דקות נוספות.
  • 8. מקררים את העוגה במשך 5 שעות לפחות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully