פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גבינה שמנת

      עוגת גבינה שמנת של השף-קונדיטור נועם בבילה מ"לחם טאטי".

      7 מדרגים / 3.54 כוכבים

      חלב (Artoday)
      חלב (Artoday)

      מצרכים

      • לתחתית העוגה:
      • 250 גרם ביסקוויט פתי בר ווניל
      • 110 גרם חמאה מומסת
      • למלית:
      • 300 גרם גבינה לבנה 9%
      • 300 גרם גבינת שמנת 30%
      • 3 ביצים
      • 1 חלמון
      • 2 קופסאות שמנת חמוצה
      • 220 גרם סוכר
      • תמצית ווניל
      • קורט מלח
      • גרידה מלימון אחד
      • לציפוי:
      • 2 קופסאות שמנת חמוצה
      • 60 גרם סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית.
      • 2. שוטחים את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה לתוך תבנית בקוטר 26 מ"מ. מניחים בצד.
      • 3. מערבבים את כל חומרי העוגה לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
      • 4. יוצקים את הבלילה לתוך טבעת אפיה עם תחתית הביסקוויטים.
      • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ואופים למשך 50-60 דקות (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז).
      • 6. מוציאים מן התנור ומניחים בחוץ למשך 10 דקות.
      • 7. מכינים את הציפוי: מערבבים קופסאות שמנת חמוצה עם 60 גרם סוכר. יוצקים שכבה אחידה של הבלילה על העוגה ומחזירים לתנור ל-2 דקות נוספות. בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך 20 דקות נוספות.
      • 8. מקררים את העוגה במשך 5 שעות לפחות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -