- 1. מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
-
- 2. טורפים את החלמונים בקערית קטנה עם הברנדי ומוסיפים בהדרגה לקערת הקצף תוך ערבול במהירות איטית.
-
- 3. מנפים את הקקאו, הקורנפלור ואבקת האפייה לקערית לחוד, ומוסיפים לתערובת הקצף בתנועות קיפול.
-
- 4. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בעלת דפנות, בגודל של כ-35/35 ס"מ, משומנת קלות.
-
- 5. אופים כחצי שעה בחום בינוני 175° או עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומקררים.
-
- 6. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה.
-
- 7. מכינים את ה"מוס": שמים את השוקולד עם המים בסיר קטן הנתון בתוך מחבת עם מים רותחים על להבה בינונית וממיסים. מורידים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לשוקולד המומס את הברנדי ואת החלמונים בזה אחר זה, אחרי כל הוספה מערבבים לקרם חלק.
-
- 8. מקציפים את החלבונים במיקסר (בלי סוכר) לקצף רך, מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד בהדרגה לקערה תוך ערבול איטי, עד שנוצר קרם אחיד.
-
- 9. הרכבה: מיישרים את שולי העוגה בסכין חדה, כך שפניה יהיו שטוחים (מישהו תמיד יזלול את השאריות). מורחים את קרם השמנת על העוגה ומיישרים במרית.
-
- 10. יוצקים מעל לקרם את השוקולד, מנענעים בעדינות את התבנית מצד לצד כך שהשוקולד יכסה את פני כל הקרם.
-
- 11. שומרים בקירור מספר שעות עד להתקשות ה"מוס".
-
- 12. להגשה: חותכים את העוגה בסכין חדה לריבועים בגודל כ-6x6 ס"מ, מוציאים את ריבועים במרית רחבה ומסדרים במנז'טים גדולים.