וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגוזים בציפוי שוקולד ושמנת

מתכון של רינת אלגזי, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שוקולד. מערכת וואלה
שוקולד

מצרכים למתכון

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 200 גרם אגוזי קליפורניה קצוצים דק
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת חמאה
  • 3 ביצים מופרדות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. להכנת העוגה: מקציפים את החלבונים. מוסיפים את הסוכר, חלמונים, קמח, אגוזים, מים, מיץ לימון ושמן. מערבבים היטב.
  • 2. אופים בתבנית משומנת בקוטר 28 ס"מ.
  • 3. לציפוי: מחממים מים בסיר. מניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד ומבשלים עד שנמס. מוסיפים לשוקולד הנמס את החמאה ומערבבים.
  • 4. מקציפים חלבונים עם מעט סוכר. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם מעט סוכר. מערבבים הכל יחד עם תערובת השוקולד והחמאה.
  • 5. חותכים את העוגה לרוחב. מורחים מחצית מהקרם על החלק התחתון, מניחים מעל את החלק השני ומורחים את שארית הקרם. מקשטים באגוזים ומצננים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully