עוגת גבינה בקרם חלבה ותות

מתכון של בית הקפה "מתוקה", תל אביב.

מתכון מאת: mouse.co.il
תות. Artoday
תות

מצרכים

  • 700 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 6 ביצים גדולות טרופות
  • 500 מ"ל יוגורט
  • 250 גרם סוכר
  • 80 גרם קמח מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 280 גרם ממרח חלבה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • תותים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר הרשום למערבל במהירות נמוכה עד לקבלת נוזל אחיד וחלק.
  • 2. מרפדים את התבנית בבסיסה בנייר אפייה ואוטמים היטב.
  • 3. שופכים את הבצק לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת בשוליה ומעט רועדת במרכזה.
  • 4. מכבים את התנור, פותחים את דלתו ומשאירים כך את העוגה במשך 20 דקות נוספות.
  • 5. מוציאים את העוגה ומצננים בטמפרטורת החדר, עד להתקררות מלאה. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים לשעתיים למקרר.
  • 6. מורחים 200 גרם ממרח חלבה על העוגה בצורה אחידה.
  • 7. מקציפים את השמנת עם 80 גרם ממרח חלבה הנוספים לקצפת יציבה ומורחים על ממרח החלבה בשכבה נוספת.
  • 8. מקשטים בתותים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully