טירמיסו עם שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילת בישקוטים
- ½ 1 כוסות אספרסו חזק וקר
- 1/3 כוס ליקר שוקולד או קלואה או אמרטו
- 450 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גר' גבינת מסקרפונה
- 3 כפות סוכר
- 200 גר' שוקולד מריר
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את המסקרפונה מעט ומוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. שומרים במקרר.
- 2. מערבבים קפה וליקר.
- 3. בתבנית מלבנית (20 על 25 בערך) מסדרים זה לצד זה בישקוטים תבולים בקפה וליקר.
- 4. ממיסים במיקרו או על בן מארי שוקולד עם ½ כוס שמנת מתוקה. בוחשים ומורחים על שכבת הבישקוטים.
- 5. מורחים חצי מקרם המסקרפונה והשמנת על השוקולד.
- 6. מסדרים עוד שכבה של בישקוטים טבולים בקפה ואז את שארית הקרם.
- 7. מעטרים באבקת קקאו או משאירים לבן.
- 8. מצננים מספר שעות במקרר.