- 1. מכינים את הבסיס: בקערה בינונית מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 3 כפות סוכר ומקציפים לקצף גמיש ומבריק.
-
- 2. בקערה שנייה מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, סוכר וניל ומיץ לימון במהירות גבוהה במשך 3 -2 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך הקצפה. יוצקים את קציפת החלמונים על קצף החלבונים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות.
-
- 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה לקערה קטנה ומנפים שוב על תערובת הקצף. מבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול.
-
- 4. מחלקים את התבליל בין עטרות הנייר: כ?2 כפות לכל עטרת (התבליל צריך למלא לא יותר מ?⅓ גובה התבנית).
-
- 5. אופים במרכז התנור בחום בינוני (180°) במשך 15-17 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים קלות ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגות בתבנית במשך 5 דקות.
-
- 6. בינתיים מערבבים יחד את המצרכים לסירופ עד שהסוכר נמס.
-
- 7. מוציאים את העוגות מהתבנית ומעבירים למגש. מנקבים 10 - 8 חורים במרכז כל עוגה בקיסם עץ. מטפטפים על מרכז כל עוגה ½1 כפיות סירופ. מניחים לעוגות להצטנן לגמרי.
-
- 8. להכנת הציפוי: מערבלים את המסקרפונה עם ½1 כפות סוכר ושקיק סוכר וניל במשך 3 - 2 דקות, עד שהסוכר נמס.
-
- 9. בקערה שנייה (אין צורך לרחוץ את המקצפים), מקציפים את השמנת עם 1 כף סוכר ושקיק סוכר וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת למסקרפונה ומאחדים בתנועות קיפול.
-
- 10. מניחים 1 כף מקרם המסקרפונה על כל עוגה ומורחים בגב כף, כדי לכסות את כל פני העוגה.
-
- 11. מעבירים את שארית הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 10 מילימטר. מזלפים עיגולים קטנים צפופים על כל פני העוגה.
-
- 12. מסדרים במגש, מכסים במכסה גבוה ומקררים במקרר במשך 4 שעות לפחות, כדי להניח לסירופ להיספג ולקרם להתקשות. לפני ההגשה מנפים על העוגות מעט אבקת קקאו לעיטור (מטים את העוגות בזמן הניפוי, כדי שהקקאו ייפול רק על צד אחד של עיגול הקרם). מגישים קר.