בריוש שוקולד

עוגה שוקולד עשירה בעלת בצק איכותי במיוחד

מתכון מאת: מערכת וואלה!
בריוש שוקולד, קונדיטוריית Cake Art. תומר יקותיאל,
בריוש שוקולד, קונדיטוריית Cake Art(צילום: תומר יקותיאל)

מצרכים

  • 400 גרם קמח (3 כוסות ו-2 כפות)
  • 80 גרם סוכר (7 כפות)
  • 3 ביצים
  • 50 מ"ל חלב (1/4 כוס)
  • 15 גרם שמרים לחים
  • 8 גרם מלח (כפית ורבע)
  • 140 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • שוקולד איכותי למריחה
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • סירופ סוכר (1/2 כוס סוכר מבושל ב-1/2 כוס מים (ללא גבישי סוכר)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור מראש לחום בינוני 160 מעלות.
  • 2. מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, הביצים, החלב והשמרים, ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת מאסה אחידה.
  • 2. מוסיפים את המלח, וממשיכים בלישה עוד כדקה.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה. מערבבים כחמש דקות עד שהחמאה משתלבת עם הבצק, ומתקבל בצק אחיד.
  • 4. מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
  • 5. פותחים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של כ-1/2 ס"מ, מורחים בשוקולד למריחה, מפזרים אגוזים ומגלגלים לצורת רולדה.
  • 6. חותכים את הרולדה ל-4 חלקים שווים ומניחים אותם בתבנית בצורה רוחבית.
  • 7. מורחים בביצה, מניחים את התבנית בצד ל-2-3 שעות להתפחת הבצק עד הכפלת נפחו.
  • 8. מכניסים את התבנית לתנור לכ-30 דקות.
  • 9. מוציאים, ומורחים קלות את העוגה האפויה בסירופ סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully