- 1. להכנת הבצק: ממיסים את המרגרינה באיטיות על אש נמוכה, מבלי לשרוף אותה. מסירים מהלהבה ומניחים למסה להצטנן. כשהמרגרינה פושרת יצטברו משקעים בתחתית הסיר, יש לסנן את המרגרינה דרך בד חיתול או להקפיד להעבירה לכלי ללא המשקעים. מערבבים את המרגרינה הצלולה עם השמן.
-
- 2. מעבירים את מסת המרגרינה והשמן לקערה עם הסולת, מספיגים את השמן היטב בסולת ומערבבים. משטחים, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך לילה בטמפרטורת החדר או בקיץ במקרר.
-
- 3. מקץ לילה של מנוחה מוסיפים לבצק שמרים (אם שמרנו במקרר, רצוי לאוורר אותם מעט בטמפרטורת החדר) וכרבע כוס מים, לשים היטב ומוסיפים את יתר המים במנות קטנות עד לקבלת בצק אלסטי, חלק כחמאה ונח לעבודה. מניחים לכמה דקות.
-
- 4. בינתיים מכינים את המלית: מנקים את התמרים הטחונים משאריות חרצנים ומוסיפים שמן. לשים ומרככים את התמרים, ויוצרים נקניק דק בעובי אצבע. אם יש צורך אפשר לשמן מעט את כפות הידיים.
-
- 5. להכנת העוגיות: מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
-
- 6. מחלקים את בצק הסולת לעיגולים בגודל אגוז מלך, משטחים למלבן ויוצרים מעין "תעלה" במרכז המלבן. מניחים נקניק תמרים, מרימים את קצוות הבצק וסוגרים עם קצות האצבעות. מגלגלים מעט כדי להחליק את ה"תפר" וסוגרים לעיגול כשהקצוות כלפי פנים (כך שהצד החיצוני של העוגיה חלק).
-
- 7. בסיום הכנת כל העוגיות, יוצרים עיטורים בעזרת פינצטה מתאימה, נזהרים שלא לצבוט לעומק ולא לפגוע במלית. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות או עד שפני העוגיות מזהיבים קלות.