פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גלילות תמרים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גלילות תמרים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)
      גלילות תמרים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 200 גרם מרגרינה רכה
      • 4 חלמונים
      • חצי כוס חלב
      • 1 1/2 כוסות קמח
      • למילוי:
      • 1/2 קילו תמרי מג'הול מגולענים
      • כף דבש
      • כף קליפת לימון מגוררת
      • 2-1 חלבונים
      • כפית קינמון
      • 100 גרם אגוזי לוז או מלך קצוצים גס או פיסטוק קלוף
      • להגשה:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת המיקסר מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה, שמתאים למלא אותו בתערובת מלוחה או מתוקה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא.
      • 2. במעבד מזון מרסקים את התמרים עם הדבש, קליפת הלימון, החלבונים והקינמון, לא יותר מדי, כדי שהתמרים יישארו בחתיכות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
      • 3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ברוחב 12 ס"מ ובעובי חצי ס"מ.
      • 4. שוטחים לאורך הבצק רבע מהמילוי ומגלגלים לגלילה, מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהחתך כלפי מטה. לאחר שכל הגלילות מוכנות, פורסים כל אחת בעובי 2 ס"מ.
      • 5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני,(180 מעלות), עד שהבצק זהוב.
      • 6. מוציאים מהתנור, מצננים, פורסים שוב, בוזקים אבקת סוכר. המאפים נשמרים מספר ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה או מחממים דקות ספורות בתנור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -