וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גלילות תמרים

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

גלילות תמרים  (מועצת הפירות). מערכת וואלה
גלילות תמרים (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה רכה
  • 4 חלמונים
  • חצי כוס חלב
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • למילוי:
  • 1/2 קילו תמרי מג'הול מגולענים
  • כף דבש
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • 2-1 חלבונים
  • כפית קינמון
  • 100 גרם אגוזי לוז או מלך קצוצים גס או פיסטוק קלוף
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה, שמתאים למלא אותו בתערובת מלוחה או מתוקה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא.
  • 2. במעבד מזון מרסקים את התמרים עם הדבש, קליפת הלימון, החלבונים והקינמון, לא יותר מדי, כדי שהתמרים יישארו בחתיכות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  • 3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ברוחב 12 ס"מ ובעובי חצי ס"מ.
  • 4. שוטחים לאורך הבצק רבע מהמילוי ומגלגלים לגלילה, מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהחתך כלפי מטה. לאחר שכל הגלילות מוכנות, פורסים כל אחת בעובי 2 ס"מ.
  • 5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני,(180 מעלות), עד שהבצק זהוב.
  • 6. מוציאים מהתנור, מצננים, פורסים שוב, בוזקים אבקת סוכר. המאפים נשמרים מספר ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה או מחממים דקות ספורות בתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully