קוגלהוף תפוזים חורפי
עוגה חגיגית ואף מלכותית עם ניחוח וטעם תפוזים משגע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית קוגלהוף
- 3 ביצים מספר 3
- 240 גרם (1 כוס ו-2 כפות) סוכר
- 100 מ"ל מיץ תפוזים
- 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 225 גרם (כוס ו-3/4) קמח
- גרדת לימון שלם
- גרדת תפוז שלם
- מעט חמאה לשימון התבנית
- חופן שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות בחום בינוני.
- 2. טורפים את הביצים במטרפה ידנית במשך דקה.
- 3. מוסיפים את הסוכר ומקציפים למשך שלוש דקות.
- 4. מוסיפים את מיץ התפוזים ולאחר מכן את השמן, ומערבבים.
- 5. בקערה נפרדת מוספים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים.
- 6. מוספים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת הנוזלית, ומערבבים למשך 2 דקות.
- 7. מוסיפים את גרדת התפוז והלימון, ומערבבים.
- 8. משמנים בחמאה תבנית קוגלהוף, ומפזרים את השקדים.
- 9. יוצקים את התערובת עד ל-3/4 מגובה התבנית.
- 10. אופים 35-40 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים. בתאבון!