וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שכבות שוקו וניל שוקולד

עוגה שבנויה לתפארת - נפתחת בשוקולד, ממשיכה בווניל וחותמת במוס שוקולדי עשיר

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת שכבות שוקו וניל שוקולד של  דנית סלומון. יהודה סלומון,
עוגת שכבות שוקו וניל שוקולד של דנית סלומון/יהודה סלומון

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3 כפות (60 גרם) סוכר
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • לקרם הווניל:
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) קצפת צמחית מתוקה ("שמנת" פרווה לקצפת - לא מוקצפת)
  • 20 גרם (2 שקיות) סוכר וניל
  • 2 פחיות קרם קוקוס משומר (19%-17% שומן)
  • 2 חפיסות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • לציפוי השוקולד:
  • 6 (120 גרם) כפות סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
  • ½ כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ לחתיכות קטנות
  • 50 גרם מרגרינה בלי מלח רכה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבסיס: מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב בקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה, תוך הקצפה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.
  • 2. בקערת הקצפה שנייה מקציפים את החלמונים עם כף הסוכר הנותרת לקציפה סמיכה מאוד. מוסיפים את אבקת פודינג השוקולד בהדרגה, תוך הקצפה. מקפלים שליש מכמות הקצף לתוך קציפת החלמונים והפודינג ואחר כך מקפלים פנימה את הקצף הנותר. יוצקים את התבליל לתבנית המוכנה.
  • 3. מכניסים תבנית תנור גדולה למדף האמצעי של התנור. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור ומדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני. אופים במשך 22 דקות בדיוק (בתבנית בעלת תחתית זכוכית יש לוודא שמרכז העוגה אפוי לגמרי. אם לא - מאריכים את משך האפייה). מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים עד שבסיס העוגה מצטנן לגמרי.
  • 4. להכנת הקרם: יוצקים את הקצפת הצמחית לקערת הקצפה גדולה, מוסיפים את סוכר הווניל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה, קופסה אחת של קרם קוקוס וחפיסה אחת של פודינג. יש לנער היטב את קופסאות קרם הקוקוס לפני פתיחתן. מוסיפים גם את קופסת קרם הקוקוס השנייה ואת חפיסת הפודינג השנייה. מקציפים לתערובת סמיכה ואחידה. לקראת תום ההקצפה מוסיפים את מיץ הלימון.
  • 5. יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי, מכסים את התבנית ומקררים במקרר במשך 4 שעות לפחות, עד שהקרם קר מאוד (ניתן גם להכניס למקפיא לשעתיים?שלוש).
  • 6. להכנת הציפוי: בסיר קטן מערבבים את הסוכר עם אבקת הקקאו. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה לגמרי וכל גושי הקקאו נמסים. מחממים מעל להבה בינונית?נמוכה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. (זהירות - כשהתערובת רותחת היא גואה ועלולה לגלוש מהסיר). מסירים מיד מהאש וממתינים עד שהתערובת תפסיק לבעבע. מוסיפים את קוביות השוקולד וממתינים מעט כדי שיתרככו. מוסיפים את המרגרינה הרכה וטורפים היטב לתערובת חלקה ומבריקה.
  • 7. מוציאים את העוגה מהמקרר (או המקפיא) ומסירים את הכיסוי. יוצקים את הקרם על העוגה בזהירות, מהמרכז לצדדים. מסובבים ומטים מעט את התבנית, כדי שהקרם יתפשט ויגיע עד לדפנות. רצוי לא למרוח את הקרם בסכין או בכף, כדי לא לפגוע בברק.
  • 8. מכסים שוב את התבנית ומחזירים את העוגה למקרר. מקררים במשך 24 שעות לפחות. אפשר להכין את העוגה יומיים?שלושה מראש. העוגה מתאימה להקפאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully