- 1. להכנת הבסיס: מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב בקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה, תוך הקצפה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.
-
- 2. בקערת הקצפה שנייה מקציפים את החלמונים עם כף הסוכר הנותרת לקציפה סמיכה מאוד. מוסיפים את אבקת פודינג השוקולד בהדרגה, תוך הקצפה. מקפלים שליש מכמות הקצף לתוך קציפת החלמונים והפודינג ואחר כך מקפלים פנימה את הקצף הנותר. יוצקים את התבליל לתבנית המוכנה.
-
- 3. מכניסים תבנית תנור גדולה למדף האמצעי של התנור. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור ומדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני. אופים במשך 22 דקות בדיוק (בתבנית בעלת תחתית זכוכית יש לוודא שמרכז העוגה אפוי לגמרי. אם לא - מאריכים את משך האפייה). מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים עד שבסיס העוגה מצטנן לגמרי.
-
- 4. להכנת הקרם: יוצקים את הקצפת הצמחית לקערת הקצפה גדולה, מוסיפים את סוכר הווניל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה, קופסה אחת של קרם קוקוס וחפיסה אחת של פודינג. יש לנער היטב את קופסאות קרם הקוקוס לפני פתיחתן. מוסיפים גם את קופסת קרם הקוקוס השנייה ואת חפיסת הפודינג השנייה. מקציפים לתערובת סמיכה ואחידה. לקראת תום ההקצפה מוסיפים את מיץ הלימון.
-
- 5. יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי, מכסים את התבנית ומקררים במקרר במשך 4 שעות לפחות, עד שהקרם קר מאוד (ניתן גם להכניס למקפיא לשעתיים?שלוש).
-
- 6. להכנת הציפוי: בסיר קטן מערבבים את הסוכר עם אבקת הקקאו. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה לגמרי וכל גושי הקקאו נמסים. מחממים מעל להבה בינונית?נמוכה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. (זהירות - כשהתערובת רותחת היא גואה ועלולה לגלוש מהסיר). מסירים מיד מהאש וממתינים עד שהתערובת תפסיק לבעבע. מוסיפים את קוביות השוקולד וממתינים מעט כדי שיתרככו. מוסיפים את המרגרינה הרכה וטורפים היטב לתערובת חלקה ומבריקה.
-
- 7. מוציאים את העוגה מהמקרר (או המקפיא) ומסירים את הכיסוי. יוצקים את הקרם על העוגה בזהירות, מהמרכז לצדדים. מסובבים ומטים מעט את התבנית, כדי שהקרם יתפשט ויגיע עד לדפנות. רצוי לא למרוח את הקרם בסכין או בכף, כדי לא לפגוע בברק.
-
- 8. מכסים שוב את התבנית ומחזירים את העוגה למקרר. מקררים במשך 24 שעות לפחות. אפשר להכין את העוגה יומיים?שלושה מראש. העוגה מתאימה להקפאה.