פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש וגבינה

      לכבוד חג שבועות, קבלו עוגת דבש קלה להכנה שמביאה את הטוויסט בטעם הגבינה. טעימה במיוחד עם גבינת עיזים, אבל תסתפק גם בגבינת שמנת רגילה

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      עוגת דבש וגבינת עיזים (יח
      עוגת דבש וגבינת עיזים (יח"צ)

      מצרכים

      • לתבנית פאי גדולה או תבנית קפיצית של עוגה בקוטר 26:
      • לתחתית:
      • 250 גרם ביסקוויטים מפוררים (1 חבילת פתי בר)
      • 3 כפות (60 גרם) סוכר
      • 200 גרם חמאה
      • למלית:
      • 2 גביעי שמנת חמוצה
      • 3 ביצים
      • ¼ כוס דבש
      • 2 כפות (40 גרם) סוכר
      • מעט גרידת לימון
      • ½ קילוגרם גבינת עיזים עשירה (אפשר גם גבינת שמנת)

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת התחתית: טוחנים במעבד מזון את חבילת הפתי בר עם הסוכר והחמאה.
      • 2. מרפדים את התבנית בעיסה. מהדקים היטב לתחתית דקה ככל האפשר ומצננים. בשארית המסה ניתן לרפד תבנית קטנה נוספת.
      • 3. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (º150 - º 160)
      • 4. להכנת המלית: במעבד המזון עם להב הפלדה מקציפים את גבינת העיזים עם הסוכר. מתחילים לאט ומגבירים את המהירות.
      • 5. מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון והדבש ומערבבים למסה חלקה. בזמן הערבוב מוסיפים שמנת חמוצה.
      • 6. יוצקים לתבנית ואופים למשך 35 דקות בדיוק.
      • 7. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות על השיש ואחר כך מניחים במקרר.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -