פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת "דבש" בלי דבש

      כאן משתמשים בריבת משמש במקום דבש. התוצאה מפתיעה - טעם, צבע וריח של עוגת דבש.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגה עם ריבת משמש ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      עוגה עם ריבת משמש ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 100 גרם חמאה או מרגרינה
      • 3/4 כוס סוכר
      • 3 ביצים
      • 1 כוס ריבת משמש
      • 1 כפית אבקת קקאו או אבקת קפה נמס
      • 1/2 כפית עד כפית קינמון- לפי הטעם
      • 1/4 כוס ליקר כלשהו (אני השתמשתי בליקר קפה) או יין אדום מתוק
      • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח או 2.5 כוסות קמח רגיל +2.5 כפיות אבקת אפייה
      • 3/4 כוס מים רותחים
      • * 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24/26 או תבנית קוגלהוף או פרח (כמו בתמונה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
      • 2. שמים בקערה המיקסר חמאה/מרגרינה וסוכר ומעבדים עם וו הגיטרה במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומעבדים היטב אחרי כל הוספה.
      • 3. מוסיפים ריבה, קקאו/קפה נמס, קינמון וליקר/יין ומעבדים קצת.
      • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את הקמח התופח והמים הרותחים, תוך עיבוד, רק עד שהתערובת אחידה.
      • 5. מעבירים לתבנית ולתנור. אופים כחצי שעה או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות