עוגת "דבש" בלי דבש
כאן משתמשים בריבת משמש במקום דבש. התוצאה מפתיעה - טעם, צבע וריח של עוגת דבש.
עוגה עם ריבת משמש ( סמדר ולטר ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 100 גרם חמאה או מרגרינה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס ריבת משמש
- 1 כפית אבקת קקאו או אבקת קפה נמס
- 1/2 כפית עד כפית קינמון- לפי הטעם
- 1/4 כוס ליקר כלשהו (אני השתמשתי בליקר קפה) או יין אדום מתוק
- 2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח או 2.5 כוסות קמח רגיל +2.5 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כוס מים רותחים
- * 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24/26 או תבנית קוגלהוף או פרח (כמו בתמונה)
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
- 2. שמים בקערה המיקסר חמאה/מרגרינה וסוכר ומעבדים עם וו הגיטרה במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומעבדים היטב אחרי כל הוספה.
- 3. מוסיפים ריבה, קקאו/קפה נמס, קינמון וליקר/יין ומעבדים קצת.
- 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את הקמח התופח והמים הרותחים, תוך עיבוד, רק עד שהתערובת אחידה.
- 5. מעבירים לתבנית ולתנור. אופים כחצי שעה או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה