וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת "דבש" בלי דבש

כאן משתמשים בריבת משמש במקום דבש. התוצאה מפתיעה - טעם, צבע וריח של עוגת דבש.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגה עם ריבת משמש ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגה עם ריבת משמש ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס ריבת משמש
  • 1 כפית אבקת קקאו או אבקת קפה נמס
  • 1/2 כפית עד כפית קינמון- לפי הטעם
  • 1/4 כוס ליקר כלשהו (אני השתמשתי בליקר קפה) או יין אדום מתוק
  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח או 2.5 כוסות קמח רגיל +2.5 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • * 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24/26 או תבנית קוגלהוף או פרח (כמו בתמונה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  • 2. שמים בקערה המיקסר חמאה/מרגרינה וסוכר ומעבדים עם וו הגיטרה במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומעבדים היטב אחרי כל הוספה.
  • 3. מוסיפים ריבה, קקאו/קפה נמס, קינמון וליקר/יין ומעבדים קצת.
  • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את הקמח התופח והמים הרותחים, תוך עיבוד, רק עד שהתערובת אחידה.
  • 5. מעבירים לתבנית ולתנור. אופים כחצי שעה או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully