עוגת דבש בלי ביצים
כולה מעלות: אין ביצים ויש ממש מעט שמן, כך שזאת אופציה דיאטטית יחסית לעוגות דבש אחרות, וטובה למי שלא אוכל ביצים או אם נגמרו. בנוסף לכל זה היא גם לוקחת 5 דקות הכנה ולא מצריכה מיקסר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס דבש
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות שמן רגיל
- 1 כפית אבקת קקאו או אבקת קפה נמס
- 1 כף ליקר כלשהו (אני השתמשתי בליקר קפה) או יין אדום מתוק
- 1/2 כפית עד כפית קינמון- לפי הטעם
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
- 2. שמים בקערה את כל החומרים מהדבש עד לקינמון ומערבבים לתערובת אחידה.
- 3. מוסיפים קמח תופח ומערבבים רק עד שהקמח נבלע והתערובת אחידה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
- 4. מעבירים לתבנית ולתנור. אופים כחצי שעה (15-20 דקות לתבנית מאפינס) או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).