וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת כאילו-דבש

ממש קסם: אין פה דבש ואפילו לא ריבה או משהו דומה, רק תפוחים מרוסקים. טעמם לא מורגש, וכל מי שהריח וטעם היה בטוח שזו עוגת דבש. העצלנים יכולים להשתמש ברסק תפוחים בלי סוכר.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!

עוגות תפוחים מרוסקים ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגות תפוחים מרוסקים ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית עד כפית קינמון- לפי הטעם
  • 2-3 תפוחי עץ (אפשר קצת "עייפים") או 1 כוס רסק תפוחי עץ מוכן ללא סוכר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח או 2.5 כוסות קמח רגיל +2.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • * 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24/26 או תבנית קוגלהוף או תבנית של 12 מאפינס (כמו בתמונה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  • 2. שמים בקערה את הביצים, סוכר, שמן וקינמון וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהתערובת חלקה.
  • 3. אם משתמשים בתפוחי עץ שלמים: קולפים, מנקים מליבה ומרסקים לגמרי בפומפייה או בקוצץ חשמלי. מודדים כוס ומוסיפים לתערובת. אם משתמשים ברסק מוכן, פשוט מוסיפים לתערובת. מערבבים היטב עם כף.
  • 4. מערבבים את הקמח התופח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים עם כף רק עד שהקמח נבלע והתערובת אחידה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
  • 5. מעבירים מיד לתבנית ומטיסים לתנור (כי הסודה התחילה כבר את פעילותה). אופים כחצי שעה או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully