- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
- 2. שמים בקערה את הביצים, סוכר, שמן וקינמון וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהתערובת חלקה.
-
- 3. אם משתמשים בתפוחי עץ שלמים: קולפים, מנקים מליבה ומרסקים לגמרי בפומפייה או בקוצץ חשמלי. מודדים כוס ומוסיפים לתערובת. אם משתמשים ברסק מוכן, פשוט מוסיפים לתערובת. מערבבים היטב עם כף.
-
- 4. מערבבים את הקמח התופח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים עם כף רק עד שהקמח נבלע והתערובת אחידה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
-
- 5. מעבירים מיד לתבנית ומטיסים לתנור (כי הסודה התחילה כבר את פעילותה). אופים כחצי שעה או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש או כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים).