עוגת גבינה פירורים של אסטלה
עוגת גבינה ופירורים - של אסטלה, בעלת כיתת אומן לקונדיטוריה ושופטת בתכנית בייק אוף. עם מתכון לעוגת גבינה עשירה שטעמה רק משתבח בזכות פודינג וניל עם גרגרי וניל. הכנסו >
מצרכים
- כמות: לעוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ
- לבצק ברטון:
- 120 גרם חמאה רכה
- 120 (1/2 כוס+ 2 כפות) גרם סוכר
- 3 חלמונים (60 גרם)
- 170 גרם (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח תופח של מאסטר שף
- קורט מלח
- 0.5 גרם (קורט) סודה לשתייה
- למלית גבינה:
- 8 גרם (2 כפיות) אבקת ג'לטין
- 50 מ"ל (3 כפות) מים קרים
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 50 מ"ל חלב (4 כפות)
- 60 גרם (5 כפות) סוכר
- 80 גרם (חבילה) פודינג וניל עם גרגירי וניל אמיתי של מאסטר שף
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
- 3 חלבונים
- 40 גרם (3 כפות) סוכר
אופן ההכנה
- .מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה עם סוכר עד שמתקבל קרם. מוסיפים חלמונים ומעבדים לתערובת אחידה.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים קמח תופח, מלח וסודה לשתייה.
- 3. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר בהדרגתיות ומערבבים רק עד שהבצק מתגבש.
- 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי 5 מ"מ, מרפדים עם הבצק תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ. את שארית הבצק מניחים בתבנית אפייה נוספת (ישמש עבור הפירורים).
- 6. מכניסים לתנור את שתי התבניות ואופים במשך 10 דקות, מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מוצאים מהתנור ומצננים.
- 7. לאחר שהבצק מתקרר, מפוררים את הבצק האפוי המיועד לפירורים.
- 8.מכינים את מלית הגבינה: בקערית קטנה משרים ג'לטין ב-3 כפות מים קרים, למשך 5 דקות, עד שהג'לטין ספוג במים.
- 9. בקערה גדולה מערבבים גבינה לבנה, חלב, 5 כפות סוכר ופודינג.
- 10. ממיסים את הג'לטין במיקרו למשך 20-25 שניות ומוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה.
- 11. מקציפים שמנת מתוקה רק עד שהיא מגיעה למרקם של יוגורט רך ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינה.
- 12. מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב ורך ומקפלים לתערובת הגבינות.
- 13. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבצק האפוי, מפזרים את פירורי הבצק מעל ומעבירים למקפיא למשך 24 שעות.
- 14. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.