וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה פירורים של אסטלה

עוגת גבינה ופירורים - של אסטלה, בעלת כיתת אומן לקונדיטוריה ושופטת בתכנית בייק אוף. עם מתכון לעוגת גבינה עשירה שטעמה רק משתבח בזכות פודינג וניל עם גרגרי וניל. הכנסו >

מתכון מאת: אסטלה, מערכת וואלה

עוגת גבינה פירורים של אסטלה. אסף אמברם,
עוגת גבינה פירורים של אסטלה/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: לעוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק ברטון:
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 120 (1/2 כוס+ 2 כפות) גרם סוכר
  • 3 חלמונים (60 גרם)
  • 170 גרם (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח תופח של מאסטר שף
  • קורט מלח
  • 0.5 גרם (קורט) סודה לשתייה
  • למלית גבינה:
  • 8 גרם (2 כפיות) אבקת ג'לטין
  • 50 מ"ל (3 כפות) מים קרים
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 50 מ"ל חלב (4 כפות)
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר
  • 80 גרם (חבילה) פודינג וניל עם גרגירי וניל אמיתי של מאסטר שף
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
  • 3 חלבונים
  • 40 גרם (3 כפות) סוכר

אופן ההכנה

  • .מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה עם סוכר עד שמתקבל קרם. מוסיפים חלמונים ומעבדים לתערובת אחידה.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים קמח תופח, מלח וסודה לשתייה.
  • 3. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר בהדרגתיות ומערבבים רק עד שהבצק מתגבש.
  • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי 5 מ"מ, מרפדים עם הבצק תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ. את שארית הבצק מניחים בתבנית אפייה נוספת (ישמש עבור הפירורים).
  • 6. מכניסים לתנור את שתי התבניות ואופים במשך 10 דקות, מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מוצאים מהתנור ומצננים.
  • 7. לאחר שהבצק מתקרר, מפוררים את הבצק האפוי המיועד לפירורים.
  • 8.מכינים את מלית הגבינה: בקערית קטנה משרים ג'לטין ב-3 כפות מים קרים, למשך 5 דקות, עד שהג'לטין ספוג במים.
  • 9. בקערה גדולה מערבבים גבינה לבנה, חלב, 5 כפות סוכר ופודינג.
  • 10. ממיסים את הג'לטין במיקרו למשך 20-25 שניות ומוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה.
  • 11. מקציפים שמנת מתוקה רק עד שהיא מגיעה למרקם של יוגורט רך ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינה.
  • 12. מקציפים חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב ורך ומקפלים לתערובת הגבינות.
  • 13. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבצק האפוי, מפזרים את פירורי הבצק מעל ומעבירים למקפיא למשך 24 שעות.
  • 14. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully