עוגת גבינה, אוראו ושוקולד לבן

מלית עשירה של גבינה עם שוקולד לבן ושברי עוגיות אוראו מעוטרת קצפת וערימת עוגיות. מוכנים להפיל את האורחים שלכם מהכיסא?

מתכון מאת: ענבל לביא, מערכת וואלה!
עוגת גבינה אוראו. דרור עינב
עוגת גבינה אוראו

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  • לבסיס אוראו:
  • 24 עוגיות אוראו (חבילה וחצי)
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • קורט מלח
  • לקרם גבינה-אוראו שוקולד לבן:
  • 10 גרם (2 כפיות) ג'לטין
  • 50 מ"ל (5 כפות) מים
  • 300 גרם (3 חפיסות) שוקולד לבן, קצוץ
  • 375 גרם (גביע וחצי) גבינה לבנה, בטמפ' החדר
  • 340 גרם (גביע וחצי) גבינת שמנת 25%, בטמפ' החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • 12 עוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן (חבילה)
  • לעיטור:
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 12 עוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן (חבילה)

אופן ההכנה

  • 1. התחתית: במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצל מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח, מערבבים ומהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. מעבירים בינתיים לקירור.
  • 2. הקרם: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות.
  • 3. במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן, ומניחים להצטנן.
  • 4. מערבבים בקערה גדולה גבינה לבנה, גבינת שמנת ותמצית וניל. מוסיפים את השוקולד המומס תוך טריפה עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 5. ממיסים את הג'לטין (15 שניות במיקרוגל), מערבבים לתוכו כמה כפות מתערובת הגבינה ומוסיפים לתערובת העוגה תוך טריפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, ומקפלים לתוך הבלילה.
  • 7. לסיום קוצצים את עוגיות האוראו המצופות לחתיכות גסות, מוסיפים לקרם ומקפלים עד להטמעה. יוצקים את הקרם על תחתית האוראו, ומעבירים לקירור ל-5-6 שעות לפחות להתייצבות, ורצוי למשך הלילה.
  • 8. לאחר שהעוגה התייצבה, מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה. קוצצים את עוגיות האוראו המצופות לרבעים, ועורמים במרכז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully