וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נגיסי עוגת גבינה של מירב שיינר

מתכון קל וזריז לנגיסי עוגת גבינה, כמות הסוכר קטנה משמעותית, הגבינה רזה יותר, אבל הטעם והתענוג ימחיש לכם שעדיין אפשר להנות בחג, ולצרוך קצת פחות קלוריות

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

חיתוכיות עוגת גבינה. מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
חיתוכיות עוגת גבינה/מירב שיינר דנצ'נקו

מצרכים למתכון

  • לשתי תבניות שקעים (בין 20 -22 יחידות) או לשתי תבניות מלבניות בגודל 20x20
  • חומרים:
  • לבצק:
  • 3/4 כוס שקדים טבעיים גרוסים דק
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות חלב
  • לבלילה:
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כפית קורנפלור
  • לקישוט:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מייצב קצפת (לא חובה)
  • חופן קטן של אגוזי פקאן מסוכר גרוסים דק
  • דובדבנים טריים / תותים טריים
  • נייר אפייה/מנז'טים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות. לתוך קערת מעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק לפי סדר הופעתם ומעבדים לתערובת פירורית לחה.
  • 2. מרפדים את התבניות; אם משתמשים בתבנית שקעים מרפדים במנז'טים, אם בתבניות מלבניות משתמשים בנייר אפיה. לכל שקע מכניסים כפית גדושה מן התערובת הפירורית ופוחסים היטב בעזרת כוס זכוכית. אם אופים בתבניות גדולות מחלקים את תערובת הפירורים לשניים וגם כן פוחסים היטב לתחתית. ניתן להשאיר חופן גדול מתערובת הפירורים על מנת לפזר מלמעלה - לא חובה.
  • 3. בקערה גדולה טורפים יחד את כל חומרי הבלילה (מוטב להכניסם לפי סדר הופעתם ובהדרגה). מתקבלת תערובת נוזלית בהירה.
  • 4. יוצקים את הבלילה מעל התחתית הפירורית; כף גדושה לכל שקע/ מחצית מהתערובת לכל תבנית גדולה.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות בתבנית שקעים, ו-40 דקות בתבניות הגדולות. בתום האפייה מצננים על רשת (יש להעביר בעדינות ובזהירות מתבנית השקעים). מי שאופים בתבניות גדולות יש לצנן על קרש עץ כרבע שעה ולאחר מכן להעביר למקרר ללא כיסוי.
  • 6. בזמן האפייה מקציפים את השמנת ומצננים במקרר.
  • 7. מזלפים יפה סמוך להגשה ומקשטים בתפזורת אגוזי הפקאן הגרוסים, בדובדבנים ו/או תותים. העוגה נשמרת היטב במקרר עד 5 ימים ללא הקצפת והפירות - אותם תמיד כדאי להוסיף סמוך להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully