מאפה פריך לשבועות

אבי ביטון מפרגן לקונדיטוריה מדלן במודיעין , במתכון קל במיוחד, למאפה בצק עלים חגיגי, ירקות וגבינת עיזים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • חבילת בצק עלים מופשרת לילה במקרר
  • גליל גבינת עיזים חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 2 עגבניות בינוניות פרוסות
  • 2 בצלים סגולים בינוניים פרוסים
  • 2 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
  • פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. בתבנית עם נייר אפיה פורסים את בצק העלים וחותכים יריעה באורך הרצוי. בערך 35 ס"מ.
  • 3. בעזרת סכין קטנה יוצרים חתך עדין בשולי הבצק. לא עד הסוף. בערך 2 ס"מ פנימה.
  • 4. מסדרים את פרוסות הגבינה והירקות על גבי בצק העלים, מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור.
  • 5. אופים בתנור כ-15 דקות עד שהבצק משחים והירקות והגבינה מקבלים מעטה צלוי.
  • 6. מומלץ להגיש עם יוגורט קר ליד.
  • פלמידה בקונכיות בצק עלים

  • מאפה בצק עלים עם מיקס גבינות

  • בואיקוס ממולאים פטה וחציל קלוי

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • סטרומבולי

  • גוז'גיז'ה גבינות וזיתים

  • קיש גבינת ברי ואגוזים

  • פיצה פסטה

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • גוז'אר (Gougères)

  • לחמניות גבינה עם ריבה ושטרוייזל

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • לזניה חצילים ים תיכונית

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully