מאפה פריך לשבועות
אבי ביטון מפרגן לקונדיטוריה מדלן במודיעין , במתכון קל במיוחד, למאפה בצק עלים חגיגי, ירקות וגבינת עיזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילת בצק עלים מופשרת לילה במקרר
- גליל גבינת עיזים חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 עגבניות בינוניות פרוסות
- 2 בצלים סגולים בינוניים פרוסים
- 2 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
- פלפל ירוק חריף פרוס דק
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. בתבנית עם נייר אפיה פורסים את בצק העלים וחותכים יריעה באורך הרצוי. בערך 35 ס"מ.
- 3. בעזרת סכין קטנה יוצרים חתך עדין בשולי הבצק. לא עד הסוף. בערך 2 ס"מ פנימה.
- 4. מסדרים את פרוסות הגבינה והירקות על גבי בצק העלים, מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור.
- 5. אופים בתנור כ-15 דקות עד שהבצק משחים והירקות והגבינה מקבלים מעטה צלוי.
- 6. מומלץ להגיש עם יוגורט קר ליד.