עוגיות שוקולד צ'יפס ופקאן
פניני שוקולד איכותיים ואגוזי פקאן קצוצים יוצרים עוגיות ממכרות באמצעות מתכון מהיר ופשוט להכנה. מתכון של הסטודנטים במגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 50 עוגיות:
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
- 90 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 135 גרם (1 כוס) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 25 גרם (2 כפות) אגוזי פקאן קצוצים
- 200 גרם שוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר הלבן וסוכר החום.
- 2. מוסיפים בהדרגה את הביצה ולאחר מכן את המלח.
- 3. לאחר שהמסה אחידה מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת בצק רך.
- 4. מוסיפים את האגוזים ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
- 5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של 2 סנטימטר, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 5 סנטימטר זה מזה ואופים בתנור בחום של 175 מעלות למשך 10-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. לאחר האפייה מצננים למספר דקות.