וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקולד צ'יפס של רון ביאלה

תשכחו מכל מה שידעתם על עוגיות שוקולד צ'יפס. רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה' מראה איך מכינים עוגיות איכותיות, כמו במאפיות בוטיק.

מתכון מאת: רון ביאלה, מערכת וואלה

עוגיות שוקולד צ'יפס. מערכת וואלה
עוגיות שוקולד צ'יפס

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות ועוד 2 כפות קמח לבן
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • 250 גרם חמאה מומסת
  • כוס סוכר חום בהיר
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון ביצה
  • כפית תמצית וניל איכותית בלבד (גרועה רק תהרוס את העוגיה, עדיף בלי)
  • כוס וחצי שוקולד מריר איכותי שבור לשבבים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • 2. מקציפים במיקסר את החמאה עם הביצה והחלמון במשך דקה-שתיים. מוסיפים את הסוכר החום והלבן ומקציפים כדקה נוספת במהירות גבוהה.
  • 3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  • 4. מפעילים שוב את המיקסר, על מהירות נמוכה, ובהדרגה מוסיפים את החומרים היבשים.
  • 5. פורשים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה ובעזרת כפות, מסדרים עליהן עיגולי בצק. בין לבין טובלים את הכפות בקערית מים. מקפידים על מרווחים גדולים (3 ס"מ לפחות) בין עוגייה לעוגייה.
  • 6. אופים במשך 18 דקות, עד להזהבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully