מתכונים חמים

שוקולד צ'יפס של רון ביאלה

תשכחו מכל מה שידעתם על עוגיות שוקולד צ'יפס. רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה' מראה איך מכינים עוגיות איכותיות, כמו במאפיות בוטיק.

מתכון מאת: רון ביאלה, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות שוקולד צ'יפס

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות ועוד 2 כפות קמח לבן
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • 250 גרם חמאה מומסת
  • כוס סוכר חום בהיר
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון ביצה
  • כפית תמצית וניל איכותית בלבד (גרועה רק תהרוס את העוגיה, עדיף בלי)
  • כוס וחצי שוקולד מריר איכותי שבור לשבבים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • 2. מקציפים במיקסר את החמאה עם הביצה והחלמון במשך דקה-שתיים. מוסיפים את הסוכר החום והלבן ומקציפים כדקה נוספת במהירות גבוהה.
  • 3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  • 4. מפעילים שוב את המיקסר, על מהירות נמוכה, ובהדרגה מוסיפים את החומרים היבשים.
  • 5. פורשים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה ובעזרת כפות, מסדרים עליהן עיגולי בצק. בין לבין טובלים את הכפות בקערית מים. מקפידים על מרווחים גדולים (3 ס"מ לפחות) בין עוגייה לעוגייה.
  • 6. אופים במשך 18 דקות, עד להזהבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully