"קוקטייל" אסאי מעורר
קחו את השייק הזה ותהפכו אותו לקוקטייל - הוא עשיר במזונות-על אקזוטיים שנחשבים למעוררים תאווה ומקנים אנרגיה מרבית. המתכון מאת השף יפתח ברקת ממסעדה הטבעונית "אנסטסיה" בת"א.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשתי כוסות קטנות 330 מ"ל:
- 1 בננה קפואה, חתוך לחתיכות
- 1 תמר מגולען
- 1/2 חבילה אסאי קפוא
- 1/3 תוכן מקל וניל
- 1 כפית מאקה
- 1 עלה קפיר ליים יבש (להשיג בחנויות המזרח הרחוק) או 1/4 כפית לימון מגורר
- קמצוץ מלח (רצוי מלח הימלאיה)
- חלב שקדים, חלב שיבולת שועל או חלב אורז
- 3 קוביות קרח
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לכוס הגשה את הבננה, התמר והאסאי וממלאים את שאר הכוס בחלב שקדים כמעט עד הקצה. מכניסים את תוכן הכוס לבלנדר חזק ל-20 שניות בערך.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד למרקם הרצוי. מוזגים לכוסות.