מרק מלון עם גרניטת סברס
מרק סברס (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4-6 מנות:
- למרק מלון:
- 500 גרם מלון כתום
- 75 מ"ל סירופ סוכר
- לגרניטת סברס:
- 500 גרם סברס, טחון ומסונן מגרעינים
- 80 גרם (4 כפות) סוכר
- 20 מ"ל (4 כפיות) מיץ לימון
- 20 מ"ל (4 כפיות) טקילה
- לקישוט:
- פירות קיץ כמו נקטרינות, מנגו, אבטיח, אפרסקים וכו'
- 1. מקלפים את המלון וחותכים לחתיכות גדולות. טוחנים בבלנדר יחד עם הסירופ, עד שמתקבל מרק אחיד. מעבירים למקרר עד ההגשה.
- 2. מקלפים את הסברס, טוחנים ומסננים מגרעינים.
- 3. מערבבים את כל חומרי הגרניטה, ומוזגים לכלי שטוח. מקפיאים. אחרי חצי שעה מוציאים מהמקפיא, מגרדים את הגרניטה בעזרת מזלג, ומחזירים למקפיא לעוד חצי שעה.
- ממשיכים עוד 3 סבבים של גירוד הגרניטה, עד שמקבלים רק פירורי ברד גסים. אוספים אותם לקופסה ושומרים במקפיא.
- 4. חותכים פירות לסלט פירות, ובמקביל מכניסים לקירור במקרר צלחות עמוקות להגשה.
- 5. מרכיבים את המנה: יוצקים בצלחת מקוררת מצקת אחת של מרק מלון. מניחים במרכז, בעזרת רינג קטן, גרניטה סברס. מפזרים מסביב פירות חתוכים לקישוט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה