פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק מלון עם גרניטת סברס

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק סברס (נמרוד סונדרס)
      מרק סברס (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • למרק מלון:
      • 500 גרם מלון כתום
      • 75 מ"ל סירופ סוכר
      • לגרניטת סברס:
      • 500 גרם סברס, טחון ומסונן מגרעינים
      • 80 גרם (4 כפות) סוכר
      • 20 מ"ל (4 כפיות) מיץ לימון
      • 20 מ"ל (4 כפיות) טקילה
      • לקישוט:
      • פירות קיץ כמו נקטרינות, מנגו, אבטיח, אפרסקים וכו'

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את המלון וחותכים לחתיכות גדולות. טוחנים בבלנדר יחד עם הסירופ, עד שמתקבל מרק אחיד. מעבירים למקרר עד ההגשה.
      • 2. מקלפים את הסברס, טוחנים ומסננים מגרעינים.
      • 3. מערבבים את כל חומרי הגרניטה, ומוזגים לכלי שטוח. מקפיאים. אחרי חצי שעה מוציאים מהמקפיא, מגרדים את הגרניטה בעזרת מזלג, ומחזירים למקפיא לעוד חצי שעה.
      • ממשיכים עוד 3 סבבים של גירוד הגרניטה, עד שמקבלים רק פירורי ברד גסים. אוספים אותם לקופסה ושומרים במקפיא.
      • 4. חותכים פירות לסלט פירות, ובמקביל מכניסים לקירור במקרר צלחות עמוקות להגשה.
      • 5. מרכיבים את המנה: יוצקים בצלחת מקוררת מצקת אחת של מרק מלון. מניחים במרכז, בעזרת רינג קטן, גרניטה סברס. מפזרים מסביב פירות חתוכים לקישוט.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -