מתכונים חמים

חיתוכיות בציפוי קינמון, בלי ביצים

הסוד למרקם הרך והנימוח של החיתוכיות האלה הוא הקצפה טובה של הסוכר והחמאה יחד. בלי הקצפה טובה הן ייצאו הרבה יותר כבדות. מומלץ להשתמש במיקסר, אבל אם אין, אפשר להשתמש במיקסר ידני.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

חיתוכיות קינמון (סמדר ולטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבסיס:
  • 125 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה, אפשר בהחלט אחרי שעבר תאריך פג התוקף שלה
  • לציפוי:
  • 3/4 כוס סוכר חום, עדיף כהה, אפשר גם בהיר
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות חמאה רכה
  • *תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24X28 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  • 2. מכינים את הבסיס: מקציפים יחד חמאה וסוכר עד שהתערובת חלקה לגמרי ואוורירית. אפשר ורצוי להקציף כמה דקות בלי חשש.
  • 3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה) ואת השמנת.
  • 4. כשהתערובת אחידה וחלקה משטחים בתבנית ומחליקים. ייתכן שהתערובת תהיה דביקה אז כדאי להיעזר במרית.
  • 5. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים דביקים. מפזרים באופן אחיד מעל התערובת שבתבנית.
  • 6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה, שחומה ותפוחה (תופח מאוד - לא להיבהל). מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים (לא כדאי לנסות לחתוך כשזה חם, כי זה מתפרק). שומרים בקופסה אטומה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully