פנקייק צרפתי ‏(קרפ‏) קלאסי - מתכון בסיסי

אייל לביא, שף מסעדת "רוקח 73"

מתכון מאת: רונית ורד ואייל לביא, הארץ - פרינט
פנקייק(צילום: אייל טואג)

מצרכים

  • ל–12–15 יחידות:
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 2 כפיות גדושות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1 כוס ‏(250 מ"ל‏) חלב
  • שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת סוכר ומלח. טורפים פנימה את הביצים והחמאה המומסת ומוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את החלב עד שמתקבלת בלילה נוזלית ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 2. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית ומשמנים בשכבה דקה של שמן צמחי או חמאה מזוקקת. מוזגים מעט מהבלילה למרכז המחבת ובתנועה סיבובית של פרק היד מפזרים את הבלילה באופן שווה על כל המחבת. יש להקפיד על שכבה דקה ואחידה.
  • 3. כשהקרפ מזהיב בצדו התחתון הופכים בזהירות בעזרת מרית או כף עץ שטוחה. ממתינים עד שהצד השני מזהיב ומוציאים לצלחת הגשה. חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully