פנקייקים מקמח מלא
גם מקמח מלא וגם קלילים ואוורירים - נכון, יש צורך בהפרדת ביצים, אבל התוצאה הסופית כל כך טעימה שהיא לגמרי שווה את זה. ואם כבר השקעתם תחליפו את תמצית הווניל המסורתית במעט הל וקינמון - ממזמן לא התרגשנו ככה מפנקייקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½1 כפותשמן צמחי (קנולה, חמניות, תירס, אבל לא זית)
- ⅔1 כוסותקמח מלא
- 2כפותזרעי פשתן טחונים (לא חובה; להשיג בסופרים, במדפי הדגנים, או בחנויות הטבע)
- 2כפותסוכר לבן
- 1כףאבקת אפייה
- ½כפיתהל טחון
- ½כפיתמלח
- 2חלבונים
- 2חלמונים
- 2כוסותחלב
- לטיגוןשמן צמחי לשימון המחבת
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פנקייק מקמח כוסמין מלא
איך מכינים מתכון לפנקייק מעולה מקמח מלא?
- 1בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, זרעי הפשתן הטחונים, התבלינים והמלח.
- 2בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, במטרפה ידנית או חשמלית, לקצף נוקשה.
- 3בקערה שלישית טורפים יחד את החלב, החלמונים ו-3 כפות השמן, עד שהתערובת מעלה קצף.
- 4מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח, ומערבבים במהירות. נזהרים לא לערבב יותר מדי.
- 5מקפלים עם מרית (לקקן) את החלבונים המוקצפים אל תערובת הקמח-חלב, ושוב עובדים מהר ובמינימום תנועות. ערבול יתר יגרום לכך שהחביתיות יהיו נוקשות וצמיגיות. לא נורא אם הבלילה המתקבלת היא גושית. אין צורך שהיא תהיה חלקה.
- 6מחממים מחבת טפלון או ברזל יצוק היטב על להבה בינונית. מספיגים מעט מגבת נייר בשמן, ומורחים בזהירות את המחבת החמה, כדי לצפותה בשכבה דקיקה בלבד של שומן (אפשר גם להשתמש בתרסיס שמן כדי לשמן את המחבת).
- 7יוצקים למחבת החמה מהבלילה (חצי כוס לחביתית גדולה, או רבע כוס לחביתית קטנה יותר). מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות. כשפני החביתית מתחילים לבעבע, סימן שצריך להפוך אותה. הופכים בזהירות בעזרת מרית, ומטגנים עוד דקה, עד שהחביתית זהובה גם מצידה השני, ומוכנה.
- 8מגישים מייד, או שומרים חם בתנור שחומם ל-150 מעלות, עד שכל החביתיות מוכנות.
- הערות וגיוונים:
- 1. החביתיות יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים. יש לחמם אותן כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 2. כל התוספות שמתאימות לחביתיות רגילות, מתאימות גם כאן: סירופ מייפל אמיתי, סירופ שוקולד, דבש, חמאה, פירות חתוכים.
- 3. לחביתיות קלילות יותר, אפשר להחליף את מחצית כמות הקמח המלא בקמח לבן. במקרה כזה, אין צורך להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים. פשוט מוסיפים את הביצים הלא מופרדות לחלב ולשמן, וממשיכים משם לפי המתכון.
- 4. על בסיס המתכון הזה אפשר להכין חביתיות מלוחות: משמיטים את הסוכר והקינמון מהמתכון. מגדילים את כמות המלח לכפית שלמה, ומחליפים את הקינמון בכמון. נהדר להוסיף לבלילה גם חצי כפית זרעי כוסברה טחונים. החביתיות האלה נהדרות לצד מרקים חמים (במקום לחם), נזידים ותבשילים אחרים שיש בהם רוטב.