פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק מקמח כוסמין מלא

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק מקמח מלא (צבי טריגר)
      פנקייק מקמח מלא (צבי טריגר)

      מצרכים

      • החומרים ל 2-3 סועדים:
      • ½ 1 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות, תירס, אבל לא זית)
      • ⅔ 1 כוסות קמח מלא
      • 2 כפות זרעי פשתן טחונים (לא חובה; להשיג בסופרים, במדפי הדגנים, או בחנויות הטבע)
      • 2 כפות סוכר לבן
      • 1 כף אבקת אפייה
      • ½ כפית הל טחון
      • ½ כפית קינמון טחון
      • ½ כפית מלח
      • 2 ביצים מופרדות
      • 2 כוסות חלב
      • לטיגון: שמן צמחי לשימון המחבת

      אופן ההכנה

      • 1 . בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, זרעי הפשתן הטחונים, התבלינים והמלח.
      • 2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, במטרפה ידנית או חשמלית, לקצף נוקשה.
      • 3. בקערה שלישית טורפים יחד את החלב, החלמונים ו-3 כפות השמן, עד שהתערובת מעלה קצף.
      • 4. מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח, ומערבבים במהירות. נזהרים לא לערבב יותר מדי. מקפלים את החלבונים המוקצפים אל תערובת הקמח-חלב, ושוב עובדים מהר ובמינימום תנועות. ערבול יתר יגרום לכך שהחביתיות יהיו נוקשות וצמיגיות. לא נורא אם הבלילה המתקבלת היא גושית. אין צורך שהיא תהיה חלקה.
      • 5. מחממים מחבת טפלון או ברזל יצוק היטב על להבה בינונית. מספיגים מעט מגבת נייר בשמן, ומורחים בזהירות את המחבת החמה, כדי לצפותה בשכבה דקיקה בלבד של שומן (אפשר גם להשתמש בתרסיס שמן כדי לשמן את המחבת).
      • 6. יוצקים למחבת החמה מהבלילה (½ כוס לחביתית גדולה, או ¼ כוס לחביתית קטנה יותר). מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות. כשפני החביתית מתחילים לבעבע, סימן שצריך להפוך אותה. הופכים בזהירות בעזרת מרית, ומטגנים עוד דקה, עד שהחביתית זהובה גם מצידה השני, ומוכנה.
      • 7. מגישים מייד, או שומרים חם בתנור שחומם ל-150 מעלות, עד שכל החביתיות מוכנות.
      • הערות וגיוונים:
      • 1. החביתיות יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים. יש לחמם אותן כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
      • 2. כל התוספות שמתאימות לחביתיות רגילות, מתאימות גם כאן: סירופ מייפל אמיתי, סירופ שוקולד, דבש, חמאה, פירות חתוכים.
      • 3. לחביתיות קלילות יותר, אפשר להחליף את מחצית כמות הקמח המלא בקמח לבן. במקרה כזה, אין צורך להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים. פשוט מוסיפים את הביצים הלא מופרדות לחלב ולשמן, וממשיכים משם לפי המתכון.
      • 4. על בסיס המתכון הזה אפשר להכין חביתיות מלוחות: משמיטים את הסוכר והקינמון מהמתכון. מגדילים את כמות המלח לכפית שלמה, ומחליפים את הקינמון בכמון. נהדר להוסיף לבלילה גם ½ כפית זרעי כוסברה טחונים. החביתיות האלה נהדרות לצד מרקים חמים (במקום לחם), נזידים ותבשילים אחרים שיש בהם רוטב.
      פנקייק מקמח כוסמין מלא
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות