ביצה עלומה על וופל תרד
השף שחף שבתאי מפנק אותנו במתכון לארוחת בראנץ' מושחתת ויצירתית של וופל תרד עם ביצה עלומה והולנדז יוזו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבלילה
- 2ביצים
- 2כוסותקמח
- ¾1 כוסותחלב
- ½כוסחמאה מומסת
- כףסוכר
- שקיתאבקת אפייה
- קורטמלח
- כוסתרד קצוץ
לסלט תרד
- 2כפותשמן זית להקפצה
- חבילהתרד (עלים שטופים)
- 3כפותלימון (מיץ בלבד)
- 50גרםשקדים פרוסים וקלויים
- חופןזיתים ירוקים
- מעטשומשום קלוי
להולנדז:
- 3חלמונים
- 2כפותיוזו (מיץ לימון אסייתי או מיץ לימון רגיל)
- כפיתמיסו
- כפיתסויה
- 5כפותחמאה מזוקקת (אפשר גם רגילה)
לביצים עלומות
- 4ביצים
- כףחומץ על כל חצי ליטר מים
להגשה
- צ'ילי אדום פרוס דק
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ביצה עלומה על וופל תרד?
- 1מכינים את וופל התרד: מערבבים יחד את חומרי הבלילה ומניחים במקרר לחצי שעה.
- 2מחממים את מכשיר הכנת הוופל הבלגי וכשהוא מפסיק להוציא אדים, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה לתוך התבניות במכשיר. במידה ואין מכשיר מחממים מחבת עם מעט חמאה ויוצקים מצקת אחת מהבלילה. הופכים בזהירות ומוציאים. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
- 3מכינים את סלט התרד: מחממים מחבת עם שמן הזית ומקפיצים את התרד יחד עם שאר חומרי הגלם. 2-3 דקות.
- 4מכינים את ההולנדז: בבאן מארי (קערה המונחת מעל סיר אדים) מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד החמאה. כשהתערובת מסמיכה ונעשית בהירה, מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי טריפה.
- 5מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר עם החומץ, כשהמים מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה כך שיווצר בעבוע עדין יותר (על מנת שהביצים לא יתפרקו מהחום). שוברים בזהירות כל ביצה בנפרד, אחת בכל פעם לתוך המים החמים, מחכים 30 שניות ומוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת.
- 6מרכיבים את המנה: מניחים את הוופל/פנקייק על צלחת, מעל מניחים את סלט התרד המוקפץ, ביצה עלומה ושופכים בנדיבות מרוטב ההולנדז. מקשטים בפרוסות צ'ילי אדום פרוס דק ומגישים.