פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביצה עלומה על וופל תרד

      השף שחף שבתאי מפנק אותנו במתכון לארוחת בראנץ' מושחתת ויצירתית של וופל תרד עם ביצה עלומה והולנדז יוזו

      6 מדרגים / 3.44 כוכבים

      וופל תרד עם ביצה עלומה וותרד מוקפץ (יח
      וופל תרד עם ביצה עלומה וותרד מוקפץ (יח"צ , תמוז רחמן)

      מצרכים

        • לבלילה

        • 2 ביצים
        • 2 כוסותקמח
        • ¾1 כוסותחלב
        • ½ כוסחמאה מומסת
        • כףסוכר
        • שקיתאבקת אפייה
        • קורטמלח
        • כוסתרד קצוץ
        • לסלט תרד

        • 2 כפותשמן זית להקפצה
        • חבילהתרד (עלים שטופים)
        • 3 כפותלימון (מיץ בלבד)
        • 50 גרםשקדים פרוסים וקלויים
        • חופןזיתים ירוקים
        • מעטשומשום קלוי
        • להולנדז:

        • 3 חלמונים
        • 2 כפותיוזו (מיץ לימון אסייתי או מיץ לימון רגיל)
        • כפיתמיסו
        • כפיתסויה
        • 5 כפותחמאה מזוקקת (אפשר גם רגילה)
        • לביצים עלומות

        • 4 ביצים
        • כףחומץ על כל חצי ליטר מים
        • להגשה

        • צ'ילי אדום פרוס דק

      אופן ההכנה

        איך מכינים ביצה עלומה על וופל תרד ?

      • מכינים את וופל התרד: מערבבים יחד את חומרי הבלילה ומניחים במקרר לחצי שעה.
      • מחממים את מכשיר הכנת הוופל הבלגי וכשהוא מפסיק להוציא אדים, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה לתוך התבניות במכשיר. במידה ואין מכשיר מחממים מחבת עם מעט חמאה ויוצקים מצקת אחת מהבלילה. הופכים בזהירות ומוציאים. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
      • מכינים את סלט התרד: מחממים מחבת עם שמן הזית ומקפיצים את התרד יחד עם שאר חומרי הגלם. 2-3 דקות.
      • מכינים את ההולנדז: בבאן מארי (קערה המונחת מעל סיר אדים) מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד החמאה. כשהתערובת מסמיכה ונעשית בהירה, מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי טריפה.
      • מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר עם החומץ, כשהמים מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה כך שיווצר בעבוע עדין יותר (על מנת שהביצים לא יתפרקו מהחום). שוברים בזהירות כל ביצה בנפרד, אחת בכל פעם לתוך המים החמים, מחכים 30 שניות ומוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת.
      • מרכיבים את המנה: מניחים את הוופל/פנקייק על צלחת, מעל מניחים את סלט התרד המוקפץ, ביצה עלומה ושופכים בנדיבות מרוטב ההולנדז. מקשטים בפרוסות צ'ילי אדום פרוס דק ומגישים.

      עוד מתכוני פנקייק

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -