פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביצה עלומה על לביבת תפו"א

      השף עומר מילר ממסעדת "שולחן" עם מתכון קליל שיגרום לכל אחד להיראות כמו שף מדופלם: ביצה עלומה המונחת על לביבת תפוח אדמה, כשאת הכל מאחד רוטב הולנדייז חריף ונפלא.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביצה עלומה עם לביבת תפוח אדמה (ברני ארדוב)
      ביצה עלומה עם לביבת תפוח אדמה (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • 2 ביצים
      • 300 גר' תפוח אדמה מגורר
      • 50 גר' חמאה
      • 50 גר חמאה מומסת
      • 2 חלמונים
      • 2 כפיות חומץ יין לבן
      • 1/4 כפית פפריקה חריפה
      • 1/4 כפית שאטה גרוס
      • 5 טיפות טבסקו

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים סיר עם חצי ליטר מים וכפית חומץ יין לבן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם שתי ביצים ומערבבים בזהירות עם מטרפה או מזלג. אחרי דקה וחצי מתקבלת ביצה עלומה. מסננים ושומרים בצד.
      • 2. במחבת טפלון עם חמה יוצרים לביבה של תפו"א. מהדקים היטב את התפו"א המגורר מחכים דקה והופכים צד. מניחים את הלביבה בצלחת, מעליה את הביצה העלומה.
      • 3. בסיר קטן שמים את החלמונים ומעל להבה נמוכה מאד טורפים אותם עד שהחלמון תפוח וצבעו בהיר, מוסיפים כפית חומץ ולאט לאט מזליפים חמאה ממוסת לתוך הסיר. מוסיפים את התבלינים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
      • 4. יוצקים מרוטב ההולנדייז החריף על הביצה והלביבה. ניתן להגיש עם עלי תרד או רוקט טריים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -