- 1. מרתיחים סיר עם חצי ליטר מים וכפית חומץ יין לבן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם שתי ביצים ומערבבים בזהירות עם מטרפה או מזלג. אחרי דקה וחצי מתקבלת ביצה עלומה. מסננים ושומרים בצד.
-
- 2. במחבת טפלון עם חמה יוצרים לביבה של תפו"א. מהדקים היטב את התפו"א המגורר מחכים דקה והופכים צד. מניחים את הלביבה בצלחת, מעליה את הביצה העלומה.
-
- 3. בסיר קטן שמים את החלמונים ומעל להבה נמוכה מאד טורפים אותם עד שהחלמון תפוח וצבעו בהיר, מוסיפים כפית חומץ ולאט לאט מזליפים חמאה ממוסת לתוך הסיר. מוסיפים את התבלינים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
-
- 4. יוצקים מרוטב ההולנדייז החריף על הביצה והלביבה. ניתן להגיש עם עלי תרד או רוקט טריים.