מתכונים חמים

ביצה עלומה על לביבת תפו"א

השף עומר מילר ממסעדת "שולחן" עם מתכון קליל שיגרום לכל אחד להיראות כמו שף מדופלם: ביצה עלומה המונחת על לביבת תפוח אדמה, כשאת הכל מאחד רוטב הולנדייז חריף ונפלא.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ביצה עלומה עם לביבת תפוח אדמה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 300 גר' תפוח אדמה מגורר
  • 50 גר' חמאה
  • 50 גר חמאה מומסת
  • 2 חלמונים
  • 2 כפיות חומץ יין לבן
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית שאטה גרוס
  • 5 טיפות טבסקו

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים סיר עם חצי ליטר מים וכפית חומץ יין לבן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם שתי ביצים ומערבבים בזהירות עם מטרפה או מזלג. אחרי דקה וחצי מתקבלת ביצה עלומה. מסננים ושומרים בצד.
  • 2. במחבת טפלון עם חמה יוצרים לביבה של תפו"א. מהדקים היטב את התפו"א המגורר מחכים דקה והופכים צד. מניחים את הלביבה בצלחת, מעליה את הביצה העלומה.
  • 3. בסיר קטן שמים את החלמונים ומעל להבה נמוכה מאד טורפים אותם עד שהחלמון תפוח וצבעו בהיר, מוסיפים כפית חומץ ולאט לאט מזליפים חמאה ממוסת לתוך הסיר. מוסיפים את התבלינים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4. יוצקים מרוטב ההולנדייז החריף על הביצה והלביבה. ניתן להגיש עם עלי תרד או רוקט טריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully