- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. מורחים בחמאה תבנית עגולה אישית בקוטר של 15 ס"מ בערך.
-
- 3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כשהן חופפות בצורת פרח.
-
- 4. טורפים קלות את השמנת עם התבלינים והבייקון ויוצקים על תפוחי האדמה.
-
- 5. אופים בתנור 30 40 דקות עד שהתפודים הופכים זהובים ופריכים בשוליים.
-
- 6. בינתיים, מכינים ביצה עלומה: מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ בסיר שטוח.
-
- 7. שוברים את הביצה לקערה. ומעבירים אותה אל המים הרותחים.
-
- 8. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה 5-3 דקות, כדי לקבל ביצה קשה או רכה.
-
- 9. מוציאים את הביצה מהמים בכף מסננת, מתבלים במלח ופלפל.
-
- 10. מרכיבים את המנה: במרכז "פרח" תפוחי האדמה מניחים ביצה עלומה. זורים עירית קצוצה ומגישים לצד שמנת של פעם (%27) או קרם פרש וסלט ירוק.
-
- הערות:
- - שומרי הכשרות יכולים להחליף את הבייקון בפיסות אספרגוס
- - אפשר לשלב לסרוגין פרוסות בטטה ואפשר פרוסות ארטישוק ירושלמי.