פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גראטן תפו"א עם ביצה עלומה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גראטן תפוחי אדמה ( דנה שיין ) (מערכת וואלה! NEWS)
      גראטן תפוחי אדמה ( דנה שיין ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 תפוח אדמה קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות
      • 50 מ"ל שמנת מתוקה
      • פרוסת בייקון קצוצה לריבועים קטנים
      • 25 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 ביצה
      • מעט חומץ
      • מלח, פלפל לבן
      • מעט מוסקט (לא חובה)
      • כף עירית קצוצה
      • שמנת של פעם (27%) או קרם פרש

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
      • 2. מורחים בחמאה תבנית עגולה אישית בקוטר של 15 ס"מ בערך.
      • 3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כשהן חופפות בצורת פרח.
      • 4. טורפים קלות את השמנת עם התבלינים והבייקון ויוצקים על תפוחי האדמה.
      • 5. אופים בתנור 30 – 40 דקות עד שהתפודים הופכים זהובים ופריכים בשוליים.
      • 6. בינתיים, מכינים ביצה עלומה: מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ בסיר שטוח.
      • 7. שוברים את הביצה לקערה. ומעבירים אותה אל המים הרותחים.
      • 8. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה 5-3 דקות, כדי לקבל ביצה קשה או רכה.
      • 9. מוציאים את הביצה מהמים בכף מסננת, מתבלים במלח ופלפל.
      • 10. מרכיבים את המנה: במרכז "פרח" תפוחי האדמה מניחים ביצה עלומה. זורים עירית קצוצה ומגישים לצד שמנת של פעם (%27) או קרם פרש וסלט ירוק.
      • הערות:
      • - שומרי הכשרות יכולים להחליף את הבייקון בפיסות אספרגוס
      • - אפשר לשלב לסרוגין פרוסות בטטה ואפשר פרוסות ארטישוק ירושלמי.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות