וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גראטן תפו"א עם ביצה עלומה

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

גראטן תפוחי אדמה ( דנה שיין ). מערכת וואלה
גראטן תפוחי אדמה ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • 1 תפוח אדמה קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • פרוסת בייקון קצוצה לריבועים קטנים
  • 25 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • מעט חומץ
  • מלח, פלפל לבן
  • מעט מוסקט (לא חובה)
  • כף עירית קצוצה
  • שמנת של פעם (27%) או קרם פרש

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מורחים בחמאה תבנית עגולה אישית בקוטר של 15 ס"מ בערך.
  • 3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כשהן חופפות בצורת פרח.
  • 4. טורפים קלות את השמנת עם התבלינים והבייקון ויוצקים על תפוחי האדמה.
  • 5. אופים בתנור 30 – 40 דקות עד שהתפודים הופכים זהובים ופריכים בשוליים.
  • 6. בינתיים, מכינים ביצה עלומה: מרתיחים מים עם מעט מלח וחומץ בסיר שטוח.
  • 7. שוברים את הביצה לקערה. ומעבירים אותה אל המים הרותחים.
  • 8. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה 5-3 דקות, כדי לקבל ביצה קשה או רכה.
  • 9. מוציאים את הביצה מהמים בכף מסננת, מתבלים במלח ופלפל.
  • 10. מרכיבים את המנה: במרכז "פרח" תפוחי האדמה מניחים ביצה עלומה. זורים עירית קצוצה ומגישים לצד שמנת של פעם (%27) או קרם פרש וסלט ירוק.
  • הערות:
  • - שומרי הכשרות יכולים להחליף את הבייקון בפיסות אספרגוס
  • - אפשר לשלב לסרוגין פרוסות בטטה ואפשר פרוסות ארטישוק ירושלמי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully