פנקייק טחינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- 1 כוס קמח מלא
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה או קורנפלור
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר חום או 1/3 כוס סילאן
- 4 כפות טחינה גולמית
- ¼ 1 כוס חלב סויה
- שמן חמניות, לטיגון
- להגשה:
- סירופ מייפל/סילאן
- ממרח חרובים/שוקולד
- פירות יער
- שקדייה (חמאת שקדים)
אופן ההכנה
- 1. מנפים לקערה קמח מלא, עמילן ואבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר/הסילאן, מוסיפים את הטחינה, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את חלב הסויה, עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה, ללא גושים.
- 2. מורחים בעזרת מברשת מעט שמן על המחבת, ומוזגים את הבלילה. מטגנים מצד אחד עד שכל הפנקייק מתכסה בבועות, ואז הופכים בזהירות לצד השני. מטגנים עד שהפנקייק זהוב.
- 3. מגישים עם איזה סירופ שאוהבים ותותים או פירות יער.