פנקייק בריא מקמח מלא
מתכון לפנקייק רך ואוורירי מקמח מלא ושיבולת שועל, שגם הילדים יאהבו לנשנש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 1 כוסות קמח מלא
- 3/4 כוס שיבולת שועל טחונה (קוואקר)
- קמצוץ מלח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר חום
- כף שמן קוקוס
- 1 ביצה
- 1/2 כוס יוגורט עיזים (לא נוזלי)
- 1 כוס חלב סויה, עדיף לא ממותק (אפשר גם חלב שקדים)
- כפית תמצית וניל
- להגשה:
- מייפל/תותים ויוגורט
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קוואקר, מלח, אבקת אפייה וסוכר חום.
- 2. מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הקוקוס. ממיסים כחצי דקה עד שהוא הופך לנוזל. מכבים את האש ומזליפים את הנוזל אל הבלילה.
- 3. מוסיפים ביצה, יוגורט, חלב סויה ווניל ומערבבים.
- 4. מחממים שנית את המחבת ומטגנים בכל פעם את הפנקייק תחילה על אש גבוהה כחצי דקה דקה עד שנוצרות בועיות מסביב לעיגול. מנמיכים את האש לבינונית ומחכים עוד חצי דקה. הופכים לעוד כשתי דקות ומוציאים.
- 5. מגישים עם מייפל אמיתי, או הפייבוריט שלנו, תותים ויוגורט.